ΔΙΕΘΝΗ

Ντάουνερ: Δεν τέθηκε θέμα ανοίγματος της Αμμοχώστου

ντάουνερ-δεν-τέθηκε-θέμα-ανοίγματος-τ-333253

Άγνοια και έλλειψη πληροφόρησης, δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓτου ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, σχετικά με το χθεσινό δημοσίευμα της «Μιλιέτ» για «άνοιγμα» της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου τον ερχόμενο Ιούλιο.Ανέφερε μάλιστα ότι την περασμένη εβδομάδα στη συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, δεν τέθηκε καν το ζήτημα. Επίσης, είπε ότι δεν έχει οποιαδήποτε ενημέρωση από την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, τον οποίο ενημέρωσε για τις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, της Βρετανίας, αλλά ιδιαίτερα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι μετά και τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες «υπάρχει η προοπτική, η έκθεσή του να κλίνει προς το θετικό».

Ο Α. Ντάουνερ θα ετοιμάσει στο τέλος της εβδομάδας την έκθεσή του προς τον ΓΓ του ΟΗΕ για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό. Ο ίδιος θα συζητήσει για την έκθεση με τον γενικό γραμματέα στις 19 Απριλίου στη Νέα Υόρκη.

Ακολούθως, όπως ανέφερε, ο γενικός γραμματέας θα συζητήσει με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου για τα επόμενα βήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου