ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός «απήγαγε» τον γιο του από την Ελληνίδα μητέρα του!

ιταλός-απήγαγε-τον-γιο-του-από-την-ελ-333271
Eντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στην ιταλική κοινωνία, με την υπόθεση ενός Ιταλού πατέρα ο οποίος «απήγαγε» τον ίδιο του τον γιο, καρπό του έρωτά του με μία Ελληνίδα, για να μην τον αφήσει στα χέρια της μητέρας του.
Ο Ιταλός Γιούρι, όπως είναι το όνομά του, εξαφανίστηκε από το ίδιο του το σπίτι για δύο εβδομάδες, έχοντας μαζί του τον γιο του. Δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, αναφέρουν ότι «ο Μάριος -το τρίχρονο αγοράκι- έζησε επί δυο χρόνια μαζί με τον πατέρα του και την οικογένειά του». Στην συνέχεια όμως η μητέρα ζήτησε να επιστρέψει ο γιος της να
μείνει μαζί της, μία πρόταση που επικύρωσε και η ιταλική Δικαιοσύνη, αλλά ο Γιούρι δεν έκανε πράξη.
Ο Ελληνο-ιταλός δικηγόρος Παύλος Μπότζιος δήλωσε πως ο Μάριος, το τρίχρονο παιδί, έχει ήδη επιστρέψει στην Ελλάδα «αναγνώρισε τη μητέρα του και την αγκάλιασε μόλις την είδε». Όπως εξήγησε μιλώντας στο ΑΜΠΕ «μέχρις ότου το παιδί ήταν έντεκα μηνών, ο Γιούρι και η σύντροφός του, Εύα, ζούσαν στην Ελλάδα, στην Κέρκυρα.
Στη συνέχεια ο πατέρας του έφερε τον μικρό στην Ιταλία, χωρίς την άδεια τής μητέρας. Εκείνη προσπάθησε με κάθε τρόπο να τον πείσει να της το επιστρέψει –ταξίδεψε και μέχρι το Τέραμο, όπου έμεινε για αρκετές ημέρες– χωρίς, όμως, να το καταφέρει. Στην αρχή του 2011 ήρθε σε επαφή με το ιταλικό προξενείο και αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη».
Σε δηλώσεις του στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Γιούρι τονίζει ότι «δεν θέλει να κάνει πόλεμο σε κανέναν. Σέβεται τη μητέρα του παιδιού του, την Εύα, τιμά τον ρόλο της και την αγαπά».
Οι Ιταλοί παππούδες του Μάριου ζητούν να βρεθεί μια λύση και να παραμείνει, το τρίχρονο παιδί, μόνο κατά τους θερινούς μήνες στην Ελλάδα, ώστε να μπορέσει να εγγραφεί σε ιταλικούς παιδικούς σταθμούς και σχολεία. Η απόφαση των δικαστών της Αγκόνας, όμως, καθορίζει ότι «ο κύριος τόπος κατοικίας του θα πρέπει να είναι η Ελλάδα».

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου