ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδία: Ξενοδοχείο για διαζύγιο στα γρήγορα! (video)

ολλανδία-ξενοδοχείο-για-διαζύγιο-στα-333661

Ένα ξενοδοχείο στην Ολλανδία έχει δώσει νέο νόημα στη φράση «διαζύγιο στα γρήγορα». Οι πελάτες μπαίνουν στο ξενοδοχείο παντρεμένοι και βγαίνουν χωρισμένοι.

Το ξενοδοχείο παρέχει νομική υποστήριξη στα αντρόγυνα που αποφασίζουν να χωρίσουν. Μέσα σε ένα τριήμερο ολοκληρώνεται η γραφειοκρατική διαδικασία του διαζυγίου ενώ παράλληλα οι πελάτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν δεχτοί στο ξενοδοχείο είναι το ζευγαρί να είναι σε θέση να συζητήσει.

Στόχος του ξενοδοχείου είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε η διαδικασία του χωρισμού να είναι όσο πιο ανώδυνη γίνεται και τα ζευγάρια να χωρίζουν σαν φίλοι.

Το αντρόγυνο συναντάται με δικηγόρους και διαμεσολαβητές, οι οποίοι το βοηθούν στη διευθέτηση των περιουσιακών τους στοιχείων, διατροφής κ.α.

Το ξενοδοχείο είναι μια ιδέα του επιχειρηματία Τζιμ Χαλφενς, ο οποίος εντόπισε ένα κενό στην αγορά σε μια χώρα όπου το διαζύγιο μπορεί να στοιχίσει πενταψήφιο νούμερο και να χρειαστεί μήνες για να ολοκληρωθεί.

Μέσα σε ένα σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται δουλειά μηνών, ενώ στη συνέχεια οι εμπλεκόμενοι το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να προσκομίσουν τη συμφωνία στο δικαστήριο όπου σε δύο εβδομάδες ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου