Στο στόχαστρο της Αλ Κάιντα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου;

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-26, 18:33:09
Στο στόχαστρο της Αλ Κάιντα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου;

Επιθέσεις με τη χρησιμοποίηση πολύ δυνατού δηλητηρίου – κυανιούχου καλίου – σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν ισλαμιστές τρομοκράτες στο Λονδίνο κατά το διάστημα διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Iσλαμιστές εξτρεμιστές που διατηρούν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα ανήρτησαν σε ιστότοπο λεπτομερείς οδηγίες για το πώς θα προκαλέσουν εκατόμβη στους θερινούς αγώνες αναφέρει τη Δευτέρα η Sun.

Το δηλητήριο θα πρέπει να αναμιχθεί με αλοιφή για τα χέρια, για να απορροφηθεί μέσω του δέρματος, και για το λόγο αυτό, οι δράστες πρέπει να φορούν ιατρικά γάντια δήλωσε ένας εξτρεμιστής που αυτοαποκαλείται Αμπου Χιτζα Ανσάρι.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας (ΜΙ-5) Τζόναθαν Έβανς εξέθεσε στο υπουργικό συμβούλιο σχέδιο προετοιμασίας των μυστικών υπηρεσιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και για τις απειλές που παρουσιάζονται για τους συμμετέχοντες και τους θεατές των αγώνων.

Συνολικά, τα έξοδα για την εξασφάλιση της ασφάλειας στο Λονδίνο θα προσεγγίσουν σύμφωνα με υπολογισμούς, το ποσό του 1,58 δισ. δολαρίων. Παράλληλα, 13.500 βρετανοί στρατιώτες θα ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
2
=