Σάλος από τουρκική διαφήμιση με τον Α. Χίτλερ

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-26, 12:13:42
Σάλος από τουρκική διαφήμιση με τον Α. Χίτλερ

Μία διαφήμιση τουρκικού σαμπουάν που εμφανίζεται να διαφημίζει ο Χίτλερ, με ηχητικό μοντάζ σε μια από τις γνωστές του ομιλίες σε πλήθη και προβάλλεται αυτές τις μέρες στα τουρκικά κανάλια, έχει προκαλέσει σχόλια στην Τουρκία, αλλά και αντιδράσεις από εβραϊκή οργάνωση στις ΗΠΑ.

Στη διαφήμιση ο Χίτλερ εμφανίζεται σε μια από τις γνωστές του ομιλίες σε πλήθη και με ηχητικό μοντάζ λέει: “Εάν δεν φοράς γυναικεία ρούχα, τότε μη χρησιμοποιείς και γυναικείο σαμπουάν. Τώρα πια υπάρχει το... καθαρά αντρικό σαμπουάν. Αν είσαι άντρας, χρησιμοποιείς...”.

   “Πόσο έξυπνο είναι άραγε να χρησιμοποιείται σε διαφήμιση σαμπουάν ένας φασίστας ηγέτης ο οποίος προκειμένου να δημιουργήσει την άρια φυλή σκότωσε Γερμανούς πολίτες με ειδικές ανάγκες, δηλητηρίασε σε θαλάμους αερίων χιλιάδες Εβραίους, τους έκαψε και έφτιαξε σαπούνι;” έγραφε πριν από τρεις μέρες στη στήλη του αρθρογράφος της “Μιλιέτ”. Ακολούθησαν και άλλα σχετικά άρθρα και σε άλλες εφημερίδες.

Η οργάνωση “The Anti-Defamation League” που εδρεύει στις ΗΠΑ και έχει για σκοπό την καταπολέμηση του αντισημιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει τη διαφήμιση. Η οργάνωση ανέφερε πως γνωστοποίησε την άποψή της και στον πρεσβευτή της Τουρκίας στις ΗΠΑ Ναμίκ Ταν.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
5
=