ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Τον δολοφόνησαν γιατί έσκισε αφίσα του Ισλάμ

πακιστάν-τον-δολοφόνησαν-γιατί-έσκισ-282182

Μία απίστευτα άγρια δολοφονία έλαβε χώρα στο Πακιστάν με δεκάδες εργάτες να επιτίθονται στο Διευθυντή του εργοστασίου για τον οποίο δούλευαν κατηγορώντας τον για βλασφημία.

Τον χτύπησαν, τον βασάνισαν και στο τέλος τον έκαψαν ζωντανό.

Γιατί όλη αυτή η αγριότητα; Ένας αξιωματικός της αστυνομίας στην πόλη Σιαλκότ, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί για ευνόητους λόγους, δήλωσε πως οι δράστες κατηγορούσαν τον διευθυντή για βλασφημία. Το αμάρτημά του ήταν ότι έσκισε μια αφίσα με ιερούς στίχους του Ισλάμ.

Εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Παντζάμπ δήλωσε πως περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, μεταξύ άλλων ο βασικός ύποπτος, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να βασανίζει τον διευθυντή και να προτρέπει άλλους να του επιτεθούν.

Ο πρωθυπουργός Καν καταδίκασε την άγρια δολοφονία, τονίζοντας πως επιβλέπει προσωπικά τις έρευνες και ότι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν.

«Η φρικιαστική επίθεση αυτόκλητων τιμωρών σε ένα εργοστάσιο στο Σιαλκότ και το γεγονός ότι έκαψαν ζωντανό τον διευθυντή από τη Σρι Λάνκα είναι μια ημέρα ντροπής για το Πακιστάν», επισήμανε σε ένα μήνυμα στο Twitter.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter διακρίνεται το θύμα να ξυλοκοπείται από άνδρες, ορισμένοι εκ των οποίων ουρλιάζουν συνθήματα κατά της βλασφημίας. Πολλοί εξ αυτών δεν κάνουν καμία προσπάθεια να κρύψουν το πρόσωπό τους και δεν διστάζουν να τραβήξουν σέλφι μπροστά από το πτώμα.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου