ΔΙΕΘΝΗ

Καταγράφηκαν τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα από τον Ιούλιο στη Βρετανία

καταγράφηκαν-τα-περισσότερα-ημερήσι-284858

Η Βρετανία κατέγραψε 53.945 νέα κρούσματα Covid-19 σήμερα, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από τις 17 Ιουλίου, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, καθώς η επικρατούσα παραλλαγή Δέλτα διασπείρεται και μέτρα τίθενται σε ισχύ για να αναχαιτιστεί η παραλλαγή ανησυχίας Όμικρον.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 2,8% τις τελευταίες επτά ημέρες σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν, αν και οι θάνατοι κατέγραψαν πτώση 3% για το ίδιο διάστημα.

Άλλοι 141 νεκροί

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα επιπλέον 141 θανάτους σε διάστημα 28 ημερών από ένα θετικό τεστ κοροναϊού, αριθμός μειωμένος από τους 171 νεκρούς πριν από μία ημέρα.

Όπως επισημαίνει η Αρχή Υγειονομικής Ασφάλειας της Βρετανίας (UKHSA), ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγαλύτερος στις ηλικίες 5-9 ετών, απόδειξη ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν ξανά στα σχολεία, μετά την πτώση τους, έπειτα από τις σχολικές διακοπές στη μέση του τριμήνου, πριν από έναν μήνα. Τα κρούσματα είναι χαμηλότερα στους άνω των 80 ετών.

«Καθώς παρατηρούμε την παραλλαγή Όμικρον να αναδύεται, η παραλλαγή Δέλτα συνεχίζει να κυκλοφορεί σε υψηλά επίπεδα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες», δήλωσε ο Στίβεν Ράιλι, γενικός διευθυντής Δεδομένων στην UKHSA.

Έκανε την τρίτη δόση ο Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που έκανε σήμερα την αναμνηστική δόση του, δείχνει διατεθειμένος να περάσει τον χειμώνα βασιζόμενος κυρίως στις ενισχυτικές δόσεις παρά στα λοκντάουν.

Εντούτοις, επανέφερε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα καταστήματα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω της ανησυχίας για την παραλλαγή Όμικρον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου