ΔΙΕΘΝΗ

Νέα μακάβρια ευρήματα στο κουφάρι του Costa Concordia

νέα-μακάβρια-ευρήματα-στο-κουφάρι-του-co-337640

Έχουν περάσει περισσότεροι από δύο μήνες από το ναυάγιο του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, ωστόσο τα ειδικά συνεργεία της Ακτοφυλακής συνεχίζουν να φέρνουν στην επιφάνεια τα πτώματα των επιβατών που αγνοούνται.

Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, πέντε σοροί εντοπίστηκαν την Πέμπτη μέσα στο κουφάρι του κρουαζιερόπλοιου το οποίο βυθίστηκε στις 13 Ιανουαρίου ύστερα από πρόσκρουση σε ύφαλο, πολύ κοντά στο νησί Τζίλιο.

Νωρίτερα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν πως οι σοροί ήταν τρεις.

Το πλοίο μετέφερε συνολικά 4.200 επιβάτες (μαζί με το πλήρωμα) και πλέον οι νεκροί έχουν φθάσει τους 30, με δύο ακόμα ανθρώπους να αγνοούνται και να θεωρούνται νεκροί.

Ο καπετάνιος του Costa Concordia, Francesco Schettino, κατηγορείται από την εισαγγελία πως ευθύνεται για το δυστύχημα καθώς είχε οδηγήσει το κρουαζιερόπλοιο πολύ κοντά στην ακτή.

Παράλληλα τον κατηγορεί για εγκατάλειψη του ναυαγίου και των επιβατών καθώς σύμφωνα με ηχογραφημένες συνομιλίες είχε αρνηθεί να επιστρέψει πίσω στο κρουαζιερόπλοιο και να συντονίσει την επιχείρηση απομάκρυνσης των επιβατών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου