ΔΙΕΘΝΗ

Αστυνομικός πυροβολεί 9 φορές και σκοτώνει άνδρα σε αναπηρικό αμαξίδιο στις ΗΠΑ

αστυνομικός-πυροβολεί-9-φορές-και-σκοτ-285105

Το βίντεο είναι σκληρό. Είναι καταγεγραμμένο τόσο από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος όσο και από την κάμερα που είχε στο σώμα του ο αστυνομικός. Διαδραματίστηκε σε μεγάλο εμπορικό κέντρο στο Τούσον της Αριζόνα και είναι άλλη μια περίπτωση αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Ένας υπάλληλος τηλεφώνησε στην αστυνομία ότι κάποιος άνδρας με αναπηρικό καροτσάκι είχε κλέψει ένα κουτί με εργαλεία και πως όταν του ζήτησε την απόδειξη αγοράς εκείνος του έβγαλε μαχαίρι και έφυγε με το αμαξίδιο.

Το περιπολικό έφτασε αμέσως στο σημείο και ο αστυνομικός εντόπισε τον 61χρονο άνδρα με το αμαξίδιο να περιφέρεται μεταξύ εισόδου και πάρκινγκ. Ο αστυνομικός του φώναξε να σταματήσει αλλά ο άνδρας δεν ανταποκρίθηκε.

Τότε ο αστυνομικός που εάν έτρεχε θα μπορούσε να προλάβει τον άνδρα και να τον σταματήσει, έβγαλε το πιστόλι του και με ψυχρό αίμα πυροβόλησε τον άνδρα 9 φορές ξαπλώνοντας τον στο έδαφος νεκρό και αιμόφυρτο.

Αντιδράσεις και απόλυση του αστυνομικού

Μόλις το βίντεο κυκλοφόρησε ξεσηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών για τη συμπεριφορά του αστυνομικού, ενώ η εισαγγελία της πόλης διεξάγει έρευνα για το φονικό. Ταυτόχρονα ο αρχηγός της αστυνομίας του Τούσον έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες απόλυσης του αστυνομικού.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου