ΔΙΕΘΝΗ

Ζητά βοήθεια από γειτονικές χώρες για τη νοσηλεία ασθενών η Γερμανία

ζητά-βοήθεια-από-γειτονικές-χώρες-για-286992

Προσφορά βοήθειας από την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Σουηδία έχει λάβει η Γερμανία, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υπερβολικής επιβάρυνσης του συστήματος Υγείας σε πολλά κρατίδια.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, οι τρεις χώρες έχουν προσφερθεί να αναλάβουν τη νοσηλεία ασθενών από τη Βάδη – Βυρτεμβέργη, τη Ρηνανία – Παλατινάτο και το Ζάαρλαντ.

Οι συνεννοήσεις γίνονται μεταξύ των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες έχουν αναλάβει τις αεροδιακομιδές και των αντίστοιχων στρατιωτικών δομών των άλλων χωρών.

Όπως επισημαίνει το περιοδικό, η Πορτογαλία είχε πριν από μία εβδομάδα, με επιστολή προς την υπουργό Άμυνας ’Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, προσφερθεί να στείλει στη Γερμανία εντατικολόγους, σε ανταπόδοση για την αποστολή ομάδας στρατιωτικών γιατρών από τη Γερμανία στη Λισαβόνα τον περασμένο Φεβρουάριο. Αντίστοιχα, η Γερμανία είχε αναλάβει τη νοσηλεία πολλών Ιταλών στην αρχή της πανδημίας.

Γερμανία: “Μαύρο” ρεκόρ θανάτων στο 9μηνο – 446 νεκροί σε μια μέρα

Τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από τον κορονοϊό από τα μέσα Φεβρουαρίου, κατέγραψε η Γερμανία. Δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στα νοσοκομεία, όπου προειδοποίησαν ότι μέχρι τα Χριστούγεννα η χώρα μπορεί να έχει 6.000 νοσούντες στην εντατική, περισσότερους απ’ ό,τι τον περασμένο χειμώνα.

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, η γερμανική κρατική υπηρεσία για τις λοιμώδεις νόσους, ανακοίνωσε σήμερα 67.186 νέα κρούσματα, 302 περισσότερα σε σχέση με πριν από μία εβδομάδα, και 446 θανάτους -τον υψηλότερο αριθμό θανάτων μέσα σε 24 ώρες από τις 18 Φεβρουαρίου- αυξάνοντας το συνολικό απολογισμό των νεκρών σε 101.790.

Ωστόσο, η επίπτωση επτά ημερών ανά 100.000 μειώθηκε για δεύτερη ημέρα σε 442,9 ανθρώπους, από 452,2 ανθρώπους χθες, Τρίτη.

Η ομοσπονδιακή και οι περιφερειακές κυβερνήσεις της Γερμανίας συμφώνησαν χθες, Τρίτη, να αναλάβουν δράση για να αντιμετωπίσουν το τέταρτο κύμα της Covid-19, μεταξύ άλλων με την εντατικοποίηση της εμβολιαστικής εκστρατείας και του περιορισμού των επαφών, ιδιαίτερα των ανεμβολίαστων.

Οι ηγέτες, οι οποίοι ήδη επικρίνονται ότι ενήργησαν πολύ αργά, συμφώνησαν να λάβουν αποφάσεις αύριο, Πέμπτη, σχετικά με προτάσεις όπως να υποχρεωθούν οι πελάτες να επιδεικνύουν απόδειξη εμβολιασμού ή ανάρρωσης σε καταστήματα και να περιοριστεί ο αριθμός των ανθρώπων σε μεγάλες εκδηλώσεις.

Ο Γκέρνοτ Μαρξ, πρόεδρος της ένωσης DIVI των εντατικολόγων, προειδοποίησε πως η χώρα μπορεί να έχει 6.000 ανθρώπους στην εντατική μέχρι τα Χριστούγεννα, ανεξάρτητα από τα μέτρα που θα αποφασιστούν τώρα από τους πολιτικούς.

Ο αριθμός αυτός συγκρίνεται με τον προηγούμενο υψηλό αριθμό 5.745 ασθενών με κορονοϊό στην εντατική στις 3 Ιανουαρίου. Η Γερμανία έχει επίσης τώρα λιγότερες διαθέσιμες κλίνες εξαιτίας ελλείψεων στο νοσηλευτικό προσωπικό.

«Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη», δήλωσε ο Μαρξ στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF και κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο ενός προσωρινού lockdown. «Πρέπει να σώσουμε τις κλινικές από την κατάρρευση».

Τέσσερις άνθρωποι στη νότια Γερμανία διαγνώσθηκαν θετικοί στην παραλλαγή Όμικρον της Covid-19, μολονότι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού, ανακοινώθηκε από το γραφείο δημόσιας υγείας της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Τρία από τα πρόσωπα που μολύνθηκαν είχαν επιστρέψει από επιχειρηματικό ταξίδι στη Νότια Αφρική στις 26 Νοεμβρίου και στις 27 Νοεμβρίου αντιστοίχως και το τέταρτο πρόσωπο είναι μέλος της οικογένειας ενός από τους τρεις. Και οι τέσσερις εμφανίζουν ήπια συμπτώματα.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου