ΔΙΕΘΝΗ

Κωνσταντινούπολη – Διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών

κωνσταντινούπολη-διαδηλώσεις-για-τ-291270

Στην Τουρκία χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν τους δρόμους διαδηλώνοντας για τα δικαιώματα των γυναικών. Δύο ημέρες πριν, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με χημικά και πλαστικές σφαίρες είχαν διαλύσει την διαδήλωση που διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την προστασία των γυναικών από την βία. Όλα αυτά ενώ η οικονομία να καταρρέει.

Χιλιάδες άνθρωποι γέμισαν τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης ξανά το Σάββατο το βράδυ.

Με καπνογόνα και πλακάτ στα χέρια, πολλές φορές ακόμη και χορεύοντας, γυναίκες και άνδρες υπό τους ήχους του “Μπέλα Τσάο” συγκεντρώθηκαν στην μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και διαδήλωσαν για την προστασία των γυναικών από την βία.

Έχω δίδυμες κόρες. Είμαι εδώ για να πω “όχι” στην καταπίεση που θα αντιμετωπίσουν στον δρόμο, στο σπίτι, στην δουλειά ή στο σχολείο στο μέλλον και είμαι εδώ επειδή θέλω να επανέλθουμε στην συνθήκη της Κωνσταντινούπολης. Είμαι εδώ για τις αδελφές μου που έχουν χάσει την ζωή τους.

Στις 25 Νοεμβρίου οι χιλιάδες γυναίκες που κατέβηκαν στους δρόμους ανήμερα της Παγκόσμιας ημέρας κατά της βίας προς τις γυναίκες βρέθηκαν αντιμέτωπες με χημικά, πλαστικές σφαίρες και πολύ ξύλο από τις αστυνομικές αρχές.

Η Κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, σε μία ημέρα τιμής, παρουσίασε με τον πιο παραστατικό τρόπο το πως αντιλαμβάνεται την ισότητα και την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών στην χώρα του.

Τον περασμένο Ιούλιο η Τουρκία αποχώρησε επίσημα από την συνθήκη της Κωνσταντινούπολης για την προστασία των γυναικών με τον Πρόεδρο της χώρας να δηλώνει πως η χώρα του έχει αρκετούς νόμους για να τις προστατεύει…

Με την χώρα να βιώνει τις πιο δύσκολες στιγμές της σχεδόν εικοσάχρονης διακυβέρνησης από τον Ταγίπ Ερντογάν και την οικονομία να καταρρέει οι διαδηλώσεις στην γείτονα είναι βέβαιο πως αποτελούν από την μία έκφραση της λαϊκής αγανάκτησης αλλά και μεγάλο πονοκέφαλο για τον Πρόεδρο της χώρας.

megatv.com

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου