Έκρηξη οργής στην Τουρκία: «Ο Ερντογάν μας πήρε μέχρι και τα σώβρακα…» - Σε διαδηλώσεις καλεί το Συνδικάτο Εργατών

Τελευταία ενημέρωση: 2021-11-24, 18:03:45
Έκρηξη οργής στην Τουρκία: «Ο Ερντογάν μας πήρε μέχρι και τα σώβρακα…» - Σε διαδηλώσεις καλεί το Συνδικάτο Εργατών

Έκρηξη οργής από πολίτες σήμερα στην Τουρκία στα δεκάδες ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ για την κατάσταση της… τσέπης των πολιτών μία ημέρα μετά το νομισματικό κραχ.

Στο Σκούταρη της ασιατικής Κωνσταντινούπολης, ένας απηυδισμένος πολίτης ήταν χείμαρρος κατά του Ερντογάν και του συστήματος.

Σε ερώτηση του soL TV: "Το AKP, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 19 χρόνια, λέει στους πολίτες, κρατήστε λίγο ακόμα, θα απαλλαγούμε από την κακή πορεία της οικονομίας. Το πιστεύετε ;", ένας άνδρας έδειξε τα φάρμακά του και απάντησε:

«Ο Ταγίπ Ερντογάν μου δίνει μισθό 950 λίρες. Γιατί δεν δίνει τόσα και στο δικό του παιδί; Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν άφησε ούτε σώβρακο στον κώλο μας. Βλέπεις; Να εδώ (δείχνοντας τα παπούτσια του). Μπορεί ο Ερντογάν να το φορέσει αυτό;... Ποιος είσαι, γιε μου, Ταγίπ Ερντογάν; Εγώ πληρώνω φόρους εδώ και 25 χρόνια σε αυτή τη χώρα. Εμένα θα με κοιτάς όχι σαν πασάς, όχι σαν λιοντάρι, αλλά σαν γάιδαρος», είπε.

 

Σε μαζικές διαδηλώσεις καλεί αύριο το Συνδικάτο Εργατών Τουρκίας

Μαζικές διαδηλώσεις κατά του αυξανόμενου κόστους ζωής και της φτώχειας σε όλες τις πόλεις της Τουρκίας κάλεσε για αύριο 25 Νοεμβρίου η Συνομοσπονδία Εργατών Τουρκίας (DISK) ενώ ανακοίνωσε ότι σήμερα θα αναγνωστεί ανακοίνωση στους χώρους εργασίας κατά της αύξησης του κόστους ζωής.

Η πρόεδρος της DISK, Αρζού Τσερκέζογλου, δήλωσε αγανακτισμένη ότι «η κατάσταση με τον κατώτατο μισθό έχει γίνει αφόρητη για τους εργαζόμενους», προσθέτοντας ότι «η δεύτερη χώρα με τον χαμηλότερο κατώτατο μισθό στην Ευρώπη είναι η Τουρκία, μετά την Αλβανία. Αλλά αυτοί που έγραψαν το βιβλίο για τα οικονομικά δεν άφησαν αυτόν τον τίτλο σε κανέναν. Με την ταχεία υποτίμηση της τουρκικής λίρας ο χαμηλότερος κατώτατος μισθός της Ευρώπης βρίσκεται σήμερα στην Τουρκία», σχολίασε ειρωνικά.

Από χθες στο τουίτερ με το hashtag #25 Νοεμβρίου γίνεται έκκληση για διαδηλώσεις στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης ενάντια στην κατρακύλα της τουρκικής λίρας και τις αυξήσεις.

ethnos.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
1
=