Εντοπίστηκαν κομμένα κεφάλια στο Μεξικό

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-19, 12:01:16
Εντοπίστηκαν κομμένα κεφάλια στο Μεξικό

Τα κεφάλια δέκα αποκεφαλισμένων ανθρώπων, επτά ανδρών και τριών γυναικών, ανακάλυψαν την Κυριακή οι Aρχές κοντά στη δημοτική αγορά της πόλης Τελολοαπάν στην πολιτεία Γκερέρο, στο νότιο Μεξικό, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος για θέματα Ασφαλείας στην περιοχή.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί τα πτώματα των θυμάτων. Μηνύματα που απευθύνονται στο καρτέλ Λα Φαμίλια, το οποίο δρα στη γειτονική πολιτεία Μιτσοακάν, ανακαλύφθηκαν κοντά στα κεφάλια», ανέφερε.

Η πόλη Τελολοαπάν, η οποία έχει περίπου 21.500 κατοίκους, βρίσκεται σε μια δυσπρόσιτη περιοχή, στην οροσειρά Σιέρα Μάδρε. Στην περιοχή αυτή μαίνεται μια αιματηρή σύγκρουση ανάμεσα στα καρτέλ Λα Φαμίλια και τους Ναΐτες Ιππότες, καθώς και μικρότερες συμμορίες στην πολιτεία Γκερέρο.

Πάνω από 50.000 άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο σε συγκρούσεις ανάμεσα στα καρτέλ, κυρίως για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, καθώς και στις συγκρούσεις ανάμεσα στις συμμορίες και τις δυνάμεις ασφαλείας από το 2006, όταν ο συντηρητικός πρόεδρος Felipe Calderon είχε κινητοποιήσει το στρατό εναντίον των εγκληματικών οργανώσεων.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
9
=