Γιατί απείχαν από την ψηφοφορία για τα Pandora Papers οι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-22, 19:40:10
Γιατί απείχαν από την ψηφοφορία για τα Pandora Papers οι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Για την απόφασή τους να απέχουν από την ψηφοφορία του ευρωκοινοβουλίου για τα Pandora Papers εξέδωσαν ανακοίνωση οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με αυτήν, η στάση της αποχής «υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι στο τελικό κείμενο, κατόπιν αιφνιδιαστικής τροπολογίας, στοχοποιούνταν συγκεκριμένα πρόσωπα, ονομαστικά, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της, η ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας και των ευρωβουλευτών της για τα Pandora Papers είναι να γίνει ενδελεχής έρευνα ώστε να ριχτεί φως παντού και να μη μείνουν σκιές και “γκρίζες ζώνες”.

Και γι΄αυτό όπως έχει καταγραφεί συμφωνούσαν με το αρχικό κείμενο ψηφίσματος. Η στάση της αποχής από την ψηφοφορία υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι στο τελικό κείμενο, κατόπιν αιφνιδιαστικής τροπολογίας, στοχοποιούνταν συγκεκριμένα πρόσωπα, ονομαστικά, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, παραβιάζοντας το τεκμήριο της αθωότητας, που αποτελεί βασικό κανόνα του κράτους δικαίου και βάζοντάς τους στην ίδια μοίρα με πρόσωπα που είχαν δημιουργήσει υπεράκτιες εταιρείες για να μεταφέρουν παράνομα, πλούτο έξω από τη χώρα τους. Ας αφήσουν κατά μέρος λοιπόν οι "γνωστοί", τη σπέκουλα.  Επισυνάπτουμε επίσης την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το θέμα».

ethnos.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
1
=