ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ ούτε 24 ώρες μετά τον θάνατο του Κόλιν Πάουελ: «Τέλος πάντων ας αναπαυθεί εν ειρήνη»

τραμπ-ούτε-24-ώρες-μετά-τον-θάνατο-του-κό-352367

Χωρίς να περάσουν 24 ώρες από τον θάνατο του Κόλιν Πάουελ, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αυτοσυγκρατήθηκε και σε μια καυστική του ανακοίνωση είπε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Τζορτζ Ουόκερ Μπους «έκανε πολλά λάθη, αλλά τέλος πάντων, ας αναπαυθεί εν ειρήνη!»

Ένας από τους αμέτρητους στόχους ύβρεων και προσβολών του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου, ο Πάουελ πέθανε χθες σε ηλικία 84 ετών από επιπλοκές που σχετίζονται με την Covid-19. Όλο το αμερικανικό πολιτικό φάσμα απέτισε φόρο τιμής στον πρώην αρχηγό του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, με τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να κάνει λόγο για έναν άνθρωπο που ενσάρκωνε «τα ύψιστα ιδανικά της διπλωματίας και του στρατού».

Ένας συναινετικός τόνος που θεώρησε υπερβολικά αγιογραφικό ο Τραμπ, ο οποίος είπε ότι ελπίζει να έχει τον ίδιο χορό εγκωμίων μετά τον θάνατό του.

«Υπέροχο να βλέπεις πώς ο Κόλιν Πάουελ, ο οποίος έκανε μεγάλα λάθη στο Ιράκ και κυρίως με τα αποκαλούμενα όπλα μαζικής καταστροφής, αντιμετωπίζεται στον θάνατό του τόσο όμορφα από τα μέσα παραπληροφόρησης (Fake News Media). Ελπίζω αυτό να συμβεί και σε μένα κάποια μέρα», έγραψε ο μεγιστάνας των ακινήτων.

Ο Ντόναλντ Τράμπ κατηγόρησε επίσης τον εκλιπόντα ότι ήταν «δήθεν Ρεπουμπλικάνος», «πάντα έτοιμος να επιτίθεται σε άλλους Ρεπουμπλικάνους», μια κριτική που ασκούσε συχνά στον άνθρωπο που ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός που ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και έπειτα υπουργού Εξωτερικών.

Ο Πάουελ ήταν πάντα ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ. Στις προεδρικές εκλογές του 2016, στήριξε τη Χίλαρι Κλίντον έναντι του δισεκατομμυριούχου, και στις περσινές εκλογές ανακοίνωσε την απόφασή του να ψηφίσει τον Τζο Μπάιντεν, κατηγορώντας τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο ότι «λέει ψέματα όλη την ώρα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου