Απολύθηκε ο διευθυντής της BUILD μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-19, 09:15:04
Απολύθηκε ο διευθυντής της BUILD μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Μετά τις καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας και εκμετάλλευση σχέσεων εξάρτησης έναντι γυναικών συναδέλφων του, ο εκδοτικός οίκος Axel Springer «αποδέσμευσε»  τη Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου τον διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας Bild, Γιούλιαν Λάιχερτ.

Στην ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου αναφέρεται ότι η λύση της συνεργασίας αποφασίστηκε μετά και τις νέες πληροφορίες για τη συμπεριφορά του ακόμη και μετά τη «διαδικασία συμμόρφωσης», η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη άνοιξη. «Το Διοικητικό Συμβούλιο έμαθε ότι ο Γιούλιαν Λάιχερτ δεν διαχώριζε προσωπικά από επαγγελματικά θέματα ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμμόρφωσης και είπε ψέματα σχετικά στο ΔΣ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καταγγελίες από την περασμένη Άνοιξη

Η «διαδικασία συμμόρφωσης» του Λάιχερτ είχε ξεκινήσει από την περασμένη Άνοιξη, όταν είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας και εκμετάλλευση σχέσεων εξάρτησης. Τότε, ο εκδοτικός οίκος εξέτασε τους ισχυρισμούς και κατέληξε στο ότι ο διευθυντής σύνταξης της Bild θα έπρεπε να διατηρήσει τη θέση του. Ο δημοσιογράφος, μετά από ένα μικρό διάστημα άδειας, επέστρεψε στη θέση εργασίας του. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι New York Times δημοσίευσαν εκτενές άρθρο για τον οίκο Axel Springer, με αφορμή και τα σχέδια εξαγοράς του Politico.

Στο δημοσίευμα, υπό τον τίτλο «Στον Axel Springer, καταγγελίες για σεξ, ψέματα και μια μυστική πληρωμή» γίνεται εκτενής αναφορά στις μαρτυρίες τουλάχιστον μίας υπαλλήλου, η οποία κατέθεσε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Γιούλιαν Ράιχελτ από το 2016, όταν ήταν 25 ετών και εκείνος 36. Στη συνέχεια, ο κ. Ράιχελτ πήρε προαγωγή και έδωσε και σε εκείνη μια αρκετά προβεβλημένη θέση, για την οποία η ίδια δεν ένιωθε έτοιμη.

Εξακολούθησε μάλιστα να την προσκαλεί σε δωμάτια ξενοδοχείων στη γύρω περιοχή. «Έτσι είναι πάντα στην BILD. Εκείνες που κοιμούνται με το αφεντικό, παίρνουν καλύτερες θέσεις», δήλωσε η δημοσιογράφους στη νομική εταιρία, η οποία προσελήφθη από τους εκδότες για να ερευνήσει την υπόθεση. Οι εκδότες έκριναν τότε ότι ο διευθυντής σύνταξης μπορούσε να παραμείνει στη θέση του, ωστόσο οι νέες πληροφορίες τους υποχρέωσαν σήμερα να λύσουν τη συνεργασία τους με τον κ. Λάιχερτ. Στο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας γίνεται ακόμη αναφορά στην καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση που είχε καταθέσει το 2017 εργαζόμενη εναντίον του τότε εκδότη της Bild, Κάι Ντίκμαν.

Τη θέση του διευθυντή σύνταξης της Bild αναλαμβάνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου, ο μέχρι τώρα διευθυντής σύνταξης της κυριακάτικης έκδοσης της άλλης εφημερίδας του Ομίλου, «Die Welt», Γιοχάνες Μπόιε.

ethnos.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
6
=