ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία: Πέντε νεκροί και δύο τραυματίες σε επίθεση με τόξο – Συνελήφθη ο δράστης

νορβηγία-πέντε-νεκροί-και-δύο-τραυματ-364643

Ένας άνδρας οπλισμένος με τόξο και βέλη σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δύο σήμερα στην πόλη Κόνγκσμπεργκ στη νοτιοανατολική Νορβηγία, ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία, προσθέτοντας πως συνέλαβε τον φερόμενο ως δράστη.

«Δυστυχώς επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες και δυστυχώς επίσης πολλοί νεκροί», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Έιβιν Ος. Αρνήθηκε να δώσει αριθμό θυμάτων.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας τους παραμένει άγνωστη. «Ο άνδρας συνελήφθη… από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, αυτό το άτομο έδρασε μόνο του», συμπλήρωσε.

Τα κίνητρα της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε σε πολλές τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης, η οποία αριθμεί 28.000 κατοίκους, παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει τα στοιχεία του υπόπτου, λέγοντας μόνο ότι πρόκειται για έναν άνδρα που οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα στην κοντινή πόλη Ντράμεν.

«Δεν υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό άλλων ανθρώπων», δήλωσε ο Ος. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TV2, ο άνδρας έφερε πάνω του επίσης ένα μαχαίρι και άλλα όπλα.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν λίγο πριν τις 18.30 το απόγευμα, τοπική ώρα (19.30 ώρα Ελλάδας).

Οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να μείνουν σπίτια τους. Αρκετές γειτονιές αποκλείστηκαν από την αστυνομία, με τα τηλεοπτικά πλάνα να δείχνουν μεγάλη ανάπτυξη ένοπλων αστυνομικών δυνάμεων και ασθενοφόρων. Ένα ελικόπτερο επίσης έχει αναπτυχθεί.

Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο “τρομοκρατικής ενέργειας”

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ότι η επίθεση μπορεί να ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

“Με δεδομένο όπως εξελίσσονται τα γεγονότα, είναι φυσικό να διερευνηθεί εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Έιβιν Ος. “Ο άνδρας που συνελήφθη δεν έχει ανακριθεί και είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσουμε τα κίνητρά του”.

Η αστυνομία δεν αναφέρθηκε σε αριθμό θυμάτων, ούτε στην κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου