Λίβανος: Φωτιά σε δεξαμενή καυσίμων - Εκκενώθηκαν σπίτια

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-11, 15:00:48
Λίβανος: Φωτιά σε δεξαμενή καυσίμων - Εκκενώθηκαν σπίτια

Φωτιά που απειλεί πολίτες και κατοικίες ξέσπασε τη Δευτέρα το πρωί στη δεξαμενή καυσίμων του Ζαχράνι στο Λίβανο.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες από το σημείο, μετά το ξέσπασμα της φωτιάς ακούστηκε ένας πού δυνατός ήχος που έμοιαζε με έκρηξη ενώ αμέσως κινητοποιήθηκαβν οι αρχές.

Διατάχθηκε η εκκένωσδη των δύο περιοχών και δίνεται προτεραιότητα στο να μην επεκταθεί σε άλλες δεξαμένες.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες, στα τέλη του Σεπτέμβρη, στις εγκαταστάσεις του Ζαχράνι έφτασαν 16000 τόνοι ιρακινών καυσίμων σε μία από τις πρώτες εμπορικές συμφωνίες μεταξύ του Λιβάνου και του Ιράκ.

 

Η φωτιά έρχεται ένα χρόνο μετά τη μαζική καταστροφή στο λιμάνι της Βηρυττού μετά από ισχυρή έκρηξη η οποία στοίχισε τη ζωή περισσότερων από 200 ανθρώπων.

Η πυρκαγιά αυτή είναι η πιο πρόσφατη καταστροφή που πλήττει τον Λίβανο, όπου οι ελλείψεις σε καύσιμα εν μέσω μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης ανάγκασαν στα δύο βασικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, ένα στο Ζαχράνι και ένα στη Ντέιρ Άμαρ, να κλείσουν το Σάββατο προκαλώντας μπλακ άουτ στη χώρα.

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε την Κυριακή αφού ο στρατός του Λιβάνου διένειμε στους δύο σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 6.000 χιλιόλιτρα βενζίνης.

Ο Λίβανος έχει βυθιστεί σε μια πρωτόγνωρη κρίση, την οποία η Παγκόσμια Τράπεζα έχει χαρακτηρίσει μια από τις βαθύτερες υφέσεις της σύγχρονης ιστορίας. Τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της χώρας ζουν στη φτώχεια και το νόμισμά της έχει χάσει το 90% της αξίας του τα δύο τελευταία χρόνια.

Οι Λιβανέζοι είναι αναγκασμένοι ολοένα και περισσότερο να βασίζονται σε γεννήτριες για να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς οι διακοπές φτάνουν έως και τις 22 ώρες ημερησίως.

Το μπλάκ άουτ του Σαββάτου ήταν το δεύτερο που σημειώνεται στη χώρα από τις αρχές Οκτωβρίου.

news247.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=