Κρίσιμη η κατάσταση τραυματιών της πολύνεκρης τραγωδίας με θύματα και παιδιά

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-14, 17:29:37
Κρίσιμη η κατάσταση τραυματιών της πολύνεκρης τραγωδίας με θύματα και παιδιά

Τρία από τα παιδιά που τραυματίστηκαν στο δυστύχημα νοσηλεύονται σε κωματώδη κατάσταση, διευκρίνισε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λορέτ Όνκελινξ. Η κατάσταση πολλών άλλων θεωρείται κρίσιμη, σύμφωνα με το πρακτορείο Belga.

Το λεωφορείο που μετέφερε τα παιδιά και τους συνοδούς τους ανατράπηκε τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη σε σήραγγα του αυτοκινητοδρόμου Α9 στη νότια Ελβετία. Μεταξύ των 52 επιβατών του λεωφορείου ήταν και δέκα παιδιά που κατάγονται από την Ολλανδία, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Τα εννέα από αυτά πήγαιναν σχολείο στο Λομέλ και ένα στο Χέβερλεε. Από τους μαθητές του Λομέλ, οι οκτώ έμεναν στο Βέλγιο ενώ ένας έμενε στην Ολλανδία, κοντά στα βελγικά σύνορα.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Έλιο Ντι Ρούπο κήρυξε εθνικό πένθος στη χώρα, μετά το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Ελβετία και στοίχισε τη ζωή σε 28 άτομα, μεταξύ των οποίων και 22 παιδιά.

 Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η βελγική κυβέρνηση μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου σημειώνεται ότι «θα τηρηθεί μία ημέρα πένθους μετά την τρομερή καταστροφή». Οι λεπτομέρειες για το πώς θα τιμηθούν τα θύματα θα γίνουν γνωστές αργότερα.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=