ΔΙΕΘΝΗ

Κρίσιμη η κατάσταση τραυματιών της πολύνεκρης τραγωδίας με θύματα και παιδιά

κρίσιμη-η-κατάσταση-τραυματιών-της-πο-344514

Τρία από τα παιδιά που τραυματίστηκαν στο δυστύχημα νοσηλεύονται σε κωματώδη κατάσταση, διευκρίνισε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λορέτ Όνκελινξ. Η κατάσταση πολλών άλλων θεωρείται κρίσιμη, σύμφωνα με το πρακτορείο Belga.

Το λεωφορείο που μετέφερε τα παιδιά και τους συνοδούς τους ανατράπηκε τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη σε σήραγγα του αυτοκινητοδρόμου Α9 στη νότια Ελβετία. Μεταξύ των 52 επιβατών του λεωφορείου ήταν και δέκα παιδιά που κατάγονται από την Ολλανδία, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Τα εννέα από αυτά πήγαιναν σχολείο στο Λομέλ και ένα στο Χέβερλεε. Από τους μαθητές του Λομέλ, οι οκτώ έμεναν στο Βέλγιο ενώ ένας έμενε στην Ολλανδία, κοντά στα βελγικά σύνορα.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Έλιο Ντι Ρούπο κήρυξε εθνικό πένθος στη χώρα, μετά το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Ελβετία και στοίχισε τη ζωή σε 28 άτομα, μεταξύ των οποίων και 22 παιδιά.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η βελγική κυβέρνηση μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου σημειώνεται ότι «θα τηρηθεί μία ημέρα πένθους μετά την τρομερή καταστροφή». Οι λεπτομέρειες για το πώς θα τιμηθούν τα θύματα θα γίνουν γνωστές αργότερα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου