«Πυρά» Βεστερβέλε στον Σαρκοζί για τις δηλώσεις του περί Σένγκεν

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-14, 00:02:57
«Πυρά» Βεστερβέλε στον Σαρκοζί για τις δηλώσεις του περί Σένγκεν

Την αντίδραση της Γερμανίας προκάλεσε – με διαφορά τριών ημερών - οι απειλές του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί να αποχωρήσει από την συνθήκη Σένγκεν , εάν αν δεν αναθεωρηθεί εκ βάθρων ώστε να οχυρωθούν τα ευρωπαϊκά σύνορα από την παράνομη μετανάστευση και να προβλεφθούν «κυρώσεις, αναστολή ή αποκλεισμός από τη Σένγκεν των απείθαρχων κρατών».

Σήμερα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, δήλωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος με αυτές του τις απαιτήσεις ακολουθεί λάθος δρόμο. "Η υποχώρηση στα εθνικά όρια είναι ο λάθος δρόμος", δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ απαντώντας στο αίτημα του Σαρκοζί.

"Η Ευρώπη δεν θα γίνει πιο ασφαλής με την προστασία των συνόρων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά με την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης", πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.

Την προηγούμενη ημέρα , εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι "Η ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων στους κόλπους της ΕΕ είναι ένα πολύτιμο αγαθό", αλλά απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στις δηλώσεις του Γάλου προέδρου.

"Δεν επιθυμούμε πάντως να εκφραστούμε λεπτομερώς" σχετικά με "αυτά τα πολύ γαλλικά θέματα της προεκλογικής εκστρατείας" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
5
=