Κλιμακώνεται η ένταση Κίνας-Ταϊβάν: Νέα επίδειξη ισχύος από το Πεκίνο

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-01, 18:59:16
Κλιμακώνεται η ένταση Κίνας-Ταϊβάν: Νέα επίδειξη ισχύος από το Πεκίνο

Σε ακόμη μια επίδειξη ισχύος προέβη Κίνα προς την Ταϊβάν, αφότου το αυτοδιοικούμενο νησί ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ενταχθεί στη Συνολική και Προοδευτική Συμφωνία για τη Διασυνοριακή Ειρηνική Εταιρική Σχέση (CPTPP).

Η Κίνα, συγκεκριμένα, έστειλε 25 αεροσκάφη στο εναέριο χώρο της Ταϊβάν, σε μια από τις μεγαλύτερες επιδρομές των τελευταίων μηνών και ενώ οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν οξυνθεί.

Σύμφωνα με την Ταϊπέι, 22 μαχητικά, ανάμεσά τους 18 J-16 και τέσσερα Su-30s, πέταξαν συνοδεία δύο πυρηνικών βομβαρδιστικών H-6 και ενός Y-8 αναγνωριστικού αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς της Ταϊβάν, μαχητές έτρεξαν όταν ήχησαν μηνύματα συναγερμού και στη συνέχεια ενεργοποιήθηκε η πυραυλική άμυνα για να παρακολουθηθεί η κατάσταση.

Την Παρασκευή, ο μεγαλύτερος αριθμός αεροσκαφών πέρασε στη ζώνη αεροπορικής άμυνας της Ταϊβάν, από τις 15 Ιουνίου, οπότε 28 αεροσκάφη προσέγγισαν το νησί.

Η συγκεκριμένη αποστολή σημειώθηκε, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για τα υποβρύχια, AUKUS, που προκάλεσε την οργή του Πεκίνου.

protothema.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
3
=