ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου και αντιδράσεις από Λονδίνο και Παρίσι

βόρεια-κορέα-νέα-εκτόξευση-βαλλιστικ-396347

“Η Βρετανία καταδικάζει την απόφαση της Βόρειας Κορέας να εκτοξεύσει βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς κατά παράβαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ”, δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

“Η Βρετανία παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου και επαινεί τις διπλωματικές προσπάθειες των ΗΠΑ και των περιφερειακών εταίρων που επιδιώκουν την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο και προασπίζουν την περιφερειακή σταθερότητα. Προτρέπουμε τη Βόρεια Κορέα να επιστρέψει στον διάλογο”.

Η Γαλλία, από την πλευρά της, καταδίκασε σήμερα τη νέα εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου, εκτιμώντας ότι αυτές οι επαναλαμβανόμενες εκτοξεύσεις υπονομεύουν “την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια”

“Η Γαλλία καλεί για άλλη μια φορά τη Βόρεια Κορέα να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να απαντήσει στις προτάσεις για διάλογο που διατύπωσαν οι ΗΠΑ κα η Νότια Κορέα προκειμένου να υπάρξει πρόοδος προς την κατεύθυνση της πλήρους, επαληθεύσιμης και μη αναστρέψιμης αποπυρηνικοποίησης”, δήλωσε η εκπρόσωπος της γαλλικής διπλωματίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου