ΔΙΕΘΝΗ

Αστυνομικοί βίασαν με μπουκάλι σαμπάνιας έναν κρατούμενο και τον σκότωσαν

αστυνομικοί-βίασαν-με-μπουκάλι-σαμπά-346173
Ένας Ρώσος, ο οποίος είχε συλληφθεί και προφυλακισθεί, βρήκε φρικτό θάνατο από ρήξη ορθού εντέρου, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, ενώ από την πλευρά της μία ΜΚΟ κατηγορεί τους αστυνομικούς ότι βίασαν τον κρατούμενο με ένα μπουκάλι σαμπάνιας.
Ο 52χρονος Σεργκέι Ναζάροφ, κάτοικος της πόλης Καζάν στο Ταταρστάν (700 χλμ ανατολικά της Μόσχας) είχε συλληφθεί στις 9 Μαρτίου για ληστεία, και το ίδιο βράδυ είχε παραπονεθεί για πόνους στην κοιλιά, τονίζει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.
Νοσηλευθείς την επομένη «για ρήξη ορθού εντέρου», υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, μετά την οποία «έπεσε σε κώμα και εξέπνευσε», προστίθεται στο κείμενο της αστυνομίας.
Μία έρευνα έχει δρομολογηθεί έπειτα από τις καταγγελίες της οικογένειας του Ναζάροφ ότι οι αστυνομικοί ευθύνονται για τον θάνατό του, όπως τόνισε στέλεχος της τοπικής διερευνητικής επιτροπής. Πέντε αστυνομικοί διευθυντές και οι πέντε αστυνομικοί του επίμαχου τμήματος έχουν απολυθεί, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών του Ταταρστάν στην ιστοσελίδα του.
Ο προϊστάμενος υπουργός με επιστολή του στην οικογένεια του θύματος ζητεί συγγνώμη και εκφράζει τα συλλυπητήριά του, τονίζει η ίδια πηγή.
Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Κολμπάσιν, μέλος της οργάνωσης για την «Αγορά», επιβεβαίωσε πως ο Ναζάροφ προτού εκπνεύσει δήλωσε πως είχε βιασθεί «από τους αστυνομικούς με ένα μπουκάλι σαμπάνιας».
Τα σκάνδαλα με δράστες αστυνομικούς είναι συχνότατα στη Ρωσία, σε βαθμό που ανάγκασαν πέρυσι τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ να διατάξει εκ βάθρων μεταρρύθμιση του σώματος, που κατηγορείται για διαφθορά, βασανιστήρια και παραποίηση στοιχείων.
iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου