Ινδονησία: Οκτάχρονος καπνίζει δυο πακέτα τσιγάρα ημερησίως [βίντεο]

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-12, 16:57:14
Ινδονησία: Οκτάχρονος καπνίζει δυο πακέτα τσιγάρα ημερησίως [βίντεο]

Ενας οκτάχρονος Ινδονήσιος, ξεκίνησε να καπνίζει σε ηλικία τεσσάρων ετών και σήμερα καπνίζει δύο πακέτα τσιγάρα ημερησίως! Ο μικρός Ιχλάμ, ο οποίος ζει στην περιοχή Σουκαμπούμι, στην Ιάβα, αποτελεί ένα νέο παράδειγμα της σημαντικής εξάρτησης από το κάπνισμα, ιδιαίτερα μεταξύ των παιδιών, από την οποία πλήττεται η τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη.

 

Όπως δήλωσε ο πατέρας τους σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Antara «ολοένα κάπνιζε και περισσότερο και τώρα τελειώνει δύο πακέτα την ημέρα», εξηγώντας ότι ο γιος του εκνευρίζεται υπερβολικά όταν αυτός αρνείται να του δώσει τσιγάρα.

Το κάπνισμα είναι πολύ διαδεδομένο στην Ινδονησία των 240 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου η αναλογία των καπνιστών εξαπλασιάστηκε σε περίοδο σαράντα ετών, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Σήμερα περίπου 65 εκατομμύρια Ινδονήσιοι δηλώνουν καπνιστές.

Ένα πακέτο τσιγάρα κοστίζει περίπου ένα δολάριο, δηλαδή μια μικρή περιουσία αν σκεφτεί κανείς ότι σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας ζει με λιγότερα από δύο δολάρια ημερησίως. Ωστόσο το κάπνισμα δεν καταδικάζεται στην Ινδονησία, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες. Μάλιστα στην Τζακάρτα υπάρχει μια κλινική που ισχυρίζεται ότι θεραπεύει τις ασθένειες, ακόμη και τους καρκίνους, χάρη στον καπνό τσιγάρων.

Στη χώρα αυτή επίσης η συνήθεια του καπνίσματος πλήττει όλα τα ηλικιακά στρώματα: το 2010 ένα αγοράκι δύο ετών υποβλήθηκε σε θεραπεία αποτοξίνωσης καθώς κάπνιζε περίπου σαράντα τσιγάρα την ημέρα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
6
=