ΔΙΕΘΝΗ

Έκρηξη ηφαιστείου Λα Πάλμα: Εκκενώνονται ακόμα τρεις πόλεις

έκρηξη-ηφαιστείου-λα-πάλμα-εκκενώνον-404516

Την εκκένωση των πόλεων Ταχούγια, Τακάντε ντε Αμπάχο και του τμήματος της Τακάντε ντε Αρίμπα, που δεν είχε εκκενωθεί ακόμη, ανακοίνωσαν οι αρχές στο νησί της Ισπανίας, Λα Πάλμα, λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου, έγινε σήμερα γνωστό από τις υπηρεσίες διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων.

Οι αρχές έδωσαν αρχικά εντολή στους κατοίκους αυτών των πόλεων να μείνουν στα σπίτια τους, όμως προχώρησαν στην επιχείρηση εκκένωσης λόγω της ολοένα και πιο έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η λάβα από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα, το οποίο εξερράγη την Κυριακή, ανάγκασε τις Αρχές να απομακρύνουν πάνω από 5.000 ανθρώπους από χωριά στο νησί Λα Πάλμα, στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας.

Λάβα τινάχθηκε σε ύψος εκατοντάδων μέτρων από το ηφαίστειο μετά την έκρηξή του την Κυριακή, ενώ ποτάμια λιωμένων πετρωμάτων ρέουν προς τον Ατλαντικό Ωκεανό μέσω μιας αραιοκατοικημένης περιοχής του νησιού Λα Πάλμα.

Η λάβα κινείται προς τις ακτές και οι ζημιές είναι μόνο υλικές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν περίπου 17 με 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα λάβας. Η τελευταία έκρηξη ηφαιστείου στο αρχιπέλαγος των Καναρίων έγινε το 2011, στο νησί Ελ Ιέρο και ήταν υποθαλάσσια.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου