ΔΙΕΘΝΗ

Δίκη για τη δολοφονία Φλόιντ: Ο Ντέρεκ Σόβιν άσκησε έφεση

δίκη-για-τη-δολοφονία-φλόιντ-ο-ντέρεκ-σ-405325

Ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, που καταδικάστηκε σε 22,5 χρόνια κάθειρξη για τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ το 2020, άσκησε έφεση χθες Πέμπτη, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Τον Απρίλιο ο Σόβιν είχε κριθεί ένοχος από σώμα ενόρκων και για τις τρεις κατηγορίες που τον βάρυναν σε σχέση με τον θάνατο του Φλόιντ, αφού τον Μάο του 2020 ο λευκός πρώην αστυνομικός κράτησε το γόνατό του στον λαιμό του επί σχεδόν 9 λεπτά. Στις 25 Ιουνίου δικαστής της Μινεσότα καταδίκασε τον Σόβιν σε 22,5 χρόνια κάθειρξη.

Τα έγγραφα για την έφεση κατέθεσε ο ίδιος ο Σόβιν, καθώς όπως δήλωσε δεν εκπροσωπείται πλέον από δικηγόρο και για τον λόγο αυτό ζήτησε από το δικαστήριο να εκδικάσει την έφεσή του αφού καταφέρει να βρει δικηγόρο να τον εκπροσωπήσει.

Μάλιστα ο πρώην αστυνομικός κατήγγειλε ότι νωρίτερα τον Σεπτέμβριο ο δικηγόρος που ορίστηκε από το κράτος αρνήθηκε να τον εκπροσωπήσει.

Ο Σόβιν αναφέρει 14 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να επανεξεταστεί η υπόθεσή του, ανάμεσά τους το γεγονός ότι ο δικαστής δεν δέχθηκε να αλλάξει ο τόπος της διεξαγωγής της δίκης του και ότι δεν ζήτησε να παραμείνουν σε απομόνωση οι ένορκοι το διάστημα που διαρκούσε η δίκη.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου