ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: 4 νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές

γάζα-4-νεκροί-παλαιστίνιοι-από-ισραηλι-348949

Νέα αεροπορική επιδρομή πραγματοποίησε σήμερα το Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας και «σκότωσε δύο Παλαιστίνιους», όπως ανέφεραν πηγές των Παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφάλειας, ανεβάζοντας έτσι στους τέσσερις, συνολικά, τον αριθμό των νεκρών από τις δύο σημερινές αεροπορικές επιδρομές τις οποίες έκαναν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εναντίον παλαιστινιακών στόχων.

Στην προηγούμενη αεροπορική επιδρομή, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης.

Την είδηση για το θάνατο του γενικού γραμματέα της επιβεβαίωσε και η ίδια η οργάνωση. «Ο γενικός μας γραμματέας, Ζουχέιρ αλ Κάισι, ήταν ένας από τους δύο Παλαιστίνιους οι οποίοι σκοτώθηκαν από την επιδρομή» του Ισραήλ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, στην οποία δεσμεύεται να «εκδικηθεί» για το θάνατό του.

Ο άλλος Παλαιστίνιος που έχασε τη ζωή του είναι σύμφωνα με γιατρούς ο Άχμεντ αλ Χαλάνι. Σύμφωνα με ντόπιους, ο Χαλάνι, ο οποίος κατάγεται από τη Δυτική Όχθη, απελευθερώθηκε πέρυσι από ισραηλινή φυλακή στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ανταλλαγή κρατουμένων με το Ισραήλ για την απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ.

Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή, θα πρόκειται για τον πρώτο από τους 1.000 Παλαιστίνιους κρατουμένους που απελευθερώθηκαν βάσει της συμφωνίας αυτής και σκοτώθηκε από ισραηλινή

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου