ΔΙΕΘΝΗ

ΜΑΔΡΙΤΗ: Θα αποπληρώσουν το χρέος τους… με κάνναβη

μαδριτη-θα-αποπληρώσουν-το-χρέος-τους-350222

Καλλιεργώντας κάνναβη επιθυμεί μία κωμόπολη στη βορειοανατολική Ισπανία να αποπληρώσει το χρέος της, ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Το χωριό Ρασκουέρα της Καταλονίας βρίσκεται σε μία από τις πιο γραφικές περιοχές της Ισπανίας και συμφώνησε να νοικιάσει γη για να καλλιεργεί κάνναβη, μια επιχείρηση η οποία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, θα επιτρέψει στους κατοίκους του να αποπληρώσουν το χρέος τους σε δύο χρόνια.

Οι τοπικές αρχές κρατούν άκρως μυστική την τοποθεσία όπου θα ξεκινήσουν την επιχείρησή τους ενώ ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας ερευνά τη νομιμότητα του σχεδίου.

Οι ισπανικές πόλεις είναι υπερχρεωμένες ύστερα από την «έκρηξη» της στεγαστικής φούσκας το 2008. Σχεδόν ένας στους τέσσερις Ισπανούς είναι άνεργος και πολλές πόλεις έχουν μήνες να πληρώσουν τους μισθούς στους οδοκαθαριστές και σε άλλους δημοτικούς υπαλλήλους.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας ασκεί πιέσεις στις τοπικές αρχές να εντατικοποιήσουν τα μέτρα περαιτέρω, καθώς μαίνεται η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Ο δήμαρχος της Ρασκουέρα των 900 κατοίκων δήλωσε ότι το σχέδιο δεν θα ευνοήσει μόνο τους ντόπιους, αλλά θα συμβάλει και στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και την φοροδιαφυγή που συνδέονται με την βιομηχανία της κάνναβης χάρη στην επιτήρηση από την κυβέρνηση.

Η Ενωση Προσωπικής Χρήσης Κάνναβης της Βαρκελώνης (ABCDA) θα καταβάλλει στην Ρασκουέρα 54.170 ευρώ τον μήνα από τον Ιούλιο του 2012 για την αξιοποίηση με αυτό τον τρόπο ενός κομματιού γης 15 εκταρίων και οι τοπικές αρχές ελπίζουν ότι έτσι θα δημιουργηθούν 40 νέες θέσεις εργασίας στο χωριό.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου