ΔΙΕΘΝΗ

Εξάρθρωση παγκόσμιου δικτύου παιδεραστών στο Διαδίκτυο από την ιταλική αστυνομία

εξάρθρωση-παγκόσμιου-δικτύου-παιδερ-350442

Η ιταλική αστυνομία εξάρθρωσε δίκτυο παιδεραστών που εκτεινόταν σε τουλάχιστον 28 χώρες και χρησιμοποιούσε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για την ανταλλαγή πορνογραφικών φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ιταλία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Πορτογαλία, ενώ έρευνα γίνεται για 112 άλλους που είναι ύποπτοι για παιδική πορνογραφία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ιταλικό γραφείο δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος NIT.

Η αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα το πρωί επιδρομές στο πλαίσιο της επιχείρησής της με τίτλο «Επιχείρηση Νταντά» σε διάφορες χώρες για να διαλύσει μια, σύμφωνα με το NIT, «εκτεταμμένη διεθνή κοινότητα παιδεραστών».

Οι αστυνομικές αρχές πάγωσαν εξάλλου τα στοιχεία σε σέρβερ αμερικανικού δικτύου κοινωνικής δικτύωσης και διέλυσαν διάφορες κοινότητες στο Ίντερνετ που εξυπηρετούσαν στη στρατολόγηση νέων μελών και τη συγκέντρωση παράνομου υλικού.

Τα στοιχεία αυτά αποκάλυψαν μια εγκληματική οργάνωση που ιδρύθηκε στην Ιταλία με περισσότερους από 700 οπαδούς ανά τον κόσμο, που αντήλλασσαν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο, σύμφωνα με το NIT.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου