ΔΙΕΘΝΗ

Προσφυγή Πολωνού βουλευτή στη δικαιοσύνη για πώληση τσιγάρων «Τσε Γκεβάρα»

προσφυγή-πολωνού-βουλευτή-στη-δικαιο-350461

Ένας συντηρητικός Πολωνός βουλευτής προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να απαγορευτεί η πώληση των τσιγάρων Che, κατηγορώντας την εταιρεία που τα διανέμει στη χώρα για «διάδοση ολοκληρωτικών ιδεολογιών».

Τα τσιγάρα αυτά φέρουν στο πακέτο τους την εικόνα του Τσε Γκεβάρα, ο οποίος πέθανε το 1967.

«Η νομοθεσία απαγορεύει τη διάδοση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, απ’ όπου και αν προέρχονται, είτε είναι φασιστικές, είτε κομμουνιστικές», δήλωσε ο Στανισλάφ Πιέτα, βουλευτής του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS). «Δεν μου αρέσει όταν οι κομμουνιστές φονιάδες γίνονται εικονίσματα της ποπ κουλτούρας», πρόσθεσε.

Ο Πιέτα υποστήριξε ότι η εταιρεία επιδίδεται σε «ανήθικη οικονομική δραστηριότητα». «Δυσκολεύομαι να φανταστώ τσιγάρα με τις εικόνες του Γκέρινγκ ή του Γκέμπελς», των στενών συνεργατών του Αδόλφου Χίτλερ, είπε.

Τα συγκεκριμένα τσιγάρα, της εταιρείας Heintz van Landewyck του Λουξεμβούργου, πωλούνται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες εδώ και μια εικοσαετία. Η εταιρεία Rona Pologne που τα εισήγαγε στην Πολωνία, διευκρίνισε ότι κυκλοφορούν στη χώρα από τις αρχές Ιανουαρίου, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει παραβιαστεί η νομοθεσία.

www.kathimerini.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου