ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Πυρά σε κηδεία τραυμάτισαν τρεις

συρία-πυρά-σε-κηδεία-τραυμάτισαν-τρει-350473

Τρία άτομα τραυματίστηκαν στη Δαμασκό όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ με πραγματικές σφαίρες εναντίον της κηδείας ενός διαδηλωτή σε γειτονιά της Δαμασκού.

Η κηδεία, η οποία μετατράπηκε σε διαδήλωση κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, τελούνταν στη συνοικία του Μέζε, όπου βρίσκονται πρεσβείες και αρκετές εγκαταστάσεις της μυστικής αστυνομίας, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, Κόφι Ανάν δήλωσε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της κρίσης εκεί “θα επιδεινώσει την κατάσταση”.

Την ίδια ώρα ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα πως ετοιμάζει αποθέματα τροφίμων για 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους στη χώρα στο πλάισιο ενός σταδίου έκτακτης ανάγκης 90 ημερών για να βοηθήσει αμάχους που στερούνται βασικά εφόδια έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο συγκρούσεων.

Ο Τζον Γκινγκ, του Γραφείου για το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων του ΟΗΕ περιέγραψε την κατάσταση στη Συρία ως “πολύ ρευστή” και δήλωσε πως η δυνατότητα των συριακών υπηρεσιών υγείας να περιθάλπουν τους τραυματίες και να παρέχουν φάρμακα πρέπει να αποκατασταθεί. Συστήματα υδροδότησης που έχουν υποστεί ζημιές από τους βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών πρέπει να επισκευαστούν, πρόσθεσε

NewsIt.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου