ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε ο φιλέλληνας αμερικανός βουλευτής D. Payne

έφυγε-ο-φιλέλληνας-αμερικανός-βουλευ-350773

Στήριζε τον αγώνα της Ελλάδας για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα…..

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 77 ετών ο αμερικανός βουλευτής Donald Payne, νικημένος από καρκίνο του παχέος εντέρου. Εκλεγόταν από το 1988 με το Δημοκρατικό Κόμμα στην περιφέρεια της πολιτείας του Νιού Τζέρσι.

Σε ομιλία του στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης, τον περασμένο Ιούνιο, ο Αφροαμερικανός Ντόναλντ Πέιν, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας του να πάρει πρωτοβουλίες για την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο, την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα και στην εφαρμογή των θρησκευτικών ελευθεριών για το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής είχε τιμήσει τον εκλιπόντα το 2003 για την υποστήριξη που πρόσφερε στον αγώνα του Ελληνισμού για δικαίωση των εθνικών του θεμάτων.

Ο Ντόναλντ Πέιν ήταν ο πρώτος μαύρος βουλευτής από το Νιου Τζέρσεϊ και διακρίθηκε για τους αγώνες του υπέρ της ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των μειονοτήτων, των φτωχών και κατά του ρατσισμού.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τον χαρακτήρισε «μεγάλο ηγέτη» της αφροαμερικανικής κοινότητας και γενικότερα της χώρας, «συμβάλλοντας καθοριστικά» για τη δημοκρατία στην Αμερική

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου