ΔΙΕΘΝΗ

Στο έλεος των πλημμυρών για δεύτερη εβδομάδα η Αυστραλία

στο-έλεος-των-πλημμυρών-για-δεύτερη-εβ-351461

Στο έλεος των πλημμυρών βρίσκεται για δεύτερη εβδομάδα η Αυστραλία, με χιλιάδες ανθρώπους να έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες.

Προχθές, άλλες επτά περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας κηρύχτηκαν σε έκτακτη ανάγκη, ενώ 9.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο έλεος των πλημμυρών. Στο Κουίνσλαντ πνίγηκε ένας άνδρας και αγνοείται η τύχη ενός άλλου.

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι χωριών και κωμοπόλεων της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτωρία έχουν εκκενώσει στα σπίτια τους και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί καθώς οι σφοδρές βροχοπτώσεις συνεχίζονται. Προχθές, άλλες επτά περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας κηρύχτηκαν σε έκτακτη ανάγκη, Στο Κουίνσλαντ πνίγηκε ένας άνδρας και αγνοείται η τύχη ενός άλλου.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία πρόκειται για μια από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 125 ετών που έχουν πλήξει τις δυο πολιτείες.

Το κόστος από τις καταστροφικές πλημμύρες που συνεχίζουν να πλήττουν το Κουίνσλαντ, τη Βικτόρια και τη Νέα Νότιο Ουαλία της Αυστραλίας αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ το ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ μεγάλη μείωση θα υπάρξει στην παραγωγή γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Μεγάλες θα είναι οι απώλειες και για τις ασφάλειες, οι οποίες θα κληθούν πάλι να πληρώσουν υπέρογκα ποσά σε αποζημιώσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου