ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δείτε LIVE την τελετή έναρξης στο Τόκιο

ολυμπιακοί-αγώνες-δείτε-live-την-τελετή-έ-507932

Στις 14:00 ώρα Ελλάδος ξεκίνησε η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου διοργανώνει για δεύτερη φορά το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, μόνο που φέτος όλα θα είναι διαφορετικά. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η τελετή έναρξης γίνεται με τις εξέδρες άδειες και λίγους επίσημους προσκεκλημένους.

Κάτοικοι του Τόκιο γύρω από το Ολυμπιακό στάδιο πριν από την Τελετή Έναρξης

Εκατοντάδες κάτοικοι του Τόκιο συγκεντρώθηκαν γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, σήμερα (23/7), όπου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 (σ.σ. από τις 14:00 ώρα Ελλάδας).

«Είμαστε εδώ για την ατμόσφαιρα, για τα φώτα και τα πυροτεχνήματα», δήλωσε ένας κάτοικος του Τόκιο στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP). «Ελπίζουμε να δούμε την τελετή, τουλάχιστον για να νιώσουμε την ατμόσφαιρα» εξήγησε. «Είμαι χαρούμενος που αρχίζουν οι Αγώνες, αισθάνομαι υπερηφάνεια» πρόσθεσε ένας άλλος κάτοικος του Τόκιο.

Αρκετοί έφτασαν κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο έξι ώρες πριν από την έναρξη της τελετής: «Ακόμα κι αν δεν θα υπάρξουν θεατές, η ατμόσφαιρα με εντυπωσιάζει πολύ», είπε ένας από αυτούς. Η παρουσία εκατοντάδων κατοίκων του Τόκιο δεν ήταν απαραίτητα αναμενόμενη, καθώς οι δημοσκοπήσεις που επαναλαμβάνονται εδώ και αρκετούς μήνες, δείχνουν ότι ο τοπικός πληθυσμός αντιτίθεται σε μεγάλο βαθμό, λόγω της επανεμφάνισης των κρουσμάτων Covid-19.

Στην Τελετή Εναρξης στο στάδιο που συνήθως φιλοξενεί έως και 68.000 θεατές, θα βρεθούν σχεδόν χίλιες προσωπικότητες, ανάμεσά τους ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν.

Θα είναι οι λίγοι προνομιούχοι που θα παρακολουθήσουν την παραδοσιακή παρέλαση 206 αθλητικών αντιπροσωπειών και τα τελευταία βήματα του λαμπαδηδρόμου, που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία άρχισε το ταξίδι της στις 12 Μαρτίου 2020 από την Αρχαία Ολυμπία.

Η ελληνική αποστολή με Πετρούνια και Κορακάκη στην κορυφή

Η ελληνική αποστολή είναι η πρώτη που παρελαύνει, ανοίγοντας την τελετή. Δύο χρυσοί Ολυμπιονίκες, ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Άννα Κορακάκη με την ελληνική σημαία στα χέρια θα οδηγούν τους 83 συνολικά Έλληνες αθλητές.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μάλιστα, ανέβασε σχετικές φωτογραφίες στο instagram από την αναμονή της ελληνικής αποστολής για την τελετή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου