ΔΙΕΘΝΗ

Κορονοϊός – ΠΟΥ: Οι καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς κοστίζουν ζωές

κορονοϊός-που-οι-καθυστερήσεις-στο-508808

Υπέρ της διατήρησης των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, λόγω των αυξανόμενων ποσοστών των κρουσμάτων, τάσσεται ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Χανς Κλούγκε.

Τάσσεται επίσης κατά του υποχρεωτκού εμβολιασμού – προς το παρόν – αν και τονίζει πως οι καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς κοστίζουν ζωές και είναι επιζήμιες για την οικονομία.

«Λόγω του αυξανόμενου ποσοστού κρουσμάτων κορονοϊού πρέπει να διατηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα. Η υποχρεωτική μάσκα πρέπει να διατηρηθεί. Επιπλέον, η ευρύτερη πρόσβαση σε εστιατόρια ή μουσεία θα πρέπει να είναι δυνατή μόνο για άτομα που έχουν εμβολιαστεί, αναρρώσει ή έχουν κάνει διαγνωστικό τεστ», είπε μεταξύ άλλων ο αξιωματούχος, σε συνέντευξή του στην «Handelsblatt», αποσπάσματα από την οποία δημοσιεύει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Το ποσοστό εμβολιασμού μειώνεται σημαντικά σε πολλές χώρες από 40% έως 50%… Γι΄ αυτό και όλες οι χώρες πρέπει να προσπαθήσουν να πείσουν όσους αμφισβητούν τον εμβολιασμό. Οι καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς κοστίζουν ζωές και είναι επιζήμιες για την οικονομία», τόνισε ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ.

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μεμονωμένων επαγγελματικών ομάδων είναι η τελευταία λύση. Δεν είμαι πεπεισμένος ότι μέχρι τώρα έχουν εξαντληθεί όλες οι άλλες επιλογές για την αύξηση των εμβολιασμών, αλλά μπορούμε να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου ο ΠΟΥ θα προτείνει υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος ένα τέτοιο βήμα να ενισχύσει το κίνημα κατά του εμβολιασμού», πρόσθεσε ο Κλούγκε.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου