ΔΙΕΘΝΗ

Δεκάδες νεκροί από ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ

δεκάδες-νεκροί-από-ανεμοστρόβιλους-σ-355140

Τουλάχιστον 40 νεκροί από δεκάδες ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις κεντρικές πολιτείες και απειλούν πλέον τις νοτιοανατολικές. Οι νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ είναι σήμερα αντιμέτωπες με τον κίνδυνο νέων ανεμοστρόβιλων, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες έχουν προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές και το θάνατο περισσότερων από 40 ανθρώπων, οι 31 από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους χθες Παρασκευή στις κεντρικές πολιτείες της χώρας.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους, οι οποίοι ενδέχεται να πλήξουν περιοχές της Αριζόνα, της Φλόριντα και της Τζόρτζια, με ανέμους που θα ξεπερνούν τα 120 χιλιόμετρα της ώρα και καταρρακτώδεις βροχές.

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες στα ερείπια των σπιτιών που καταστράφηκαν χθες από τους ανεμοστρόβιλους, που σημειώθηκαν στις κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ και κυρίως στο Κεντάκι και την Ιντιάνα, αλλά και το Οχάιο, το Τενεσί και το Ιλινόις.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους περίπου 80 ανεμοστρόβιλους που έπληξαν χθες έξι πολιτείες των ΗΠΑ.

Ένα προηγούμενο κύμα παρόμοιων φαινομένων την Τετάρτη κόστισε τη ζωή σε συνολικά 13 ανθρώπους.

Σήμερα Σάββατο η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία κάλεσε τους κατοίκους της νοτιοανατολικής Αλαμπάμα, της κεντρικής και της ανατολικής Φλόριντα, της νότιας και της νοτιοδυτικής Τζόρτζια να «παραμείνουν σε εγρήγορση».

Οι μετεωρολογικές συνθήκες με την πρόωρη άνοδο της θερμοκρασίας προκάλεσαν την έλευση των ανεμοστρόβιλων στα τέλη Φεβρουαρίου, νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως. Κανονικά η περίοδος των ανεμοστρόβιλων ξεκινά στις νότιες ΗΠΑ τον Μάρτιο και πιο βόρεια στα τέλη της άνοιξης.

Περίπου 545 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ το 2011 -ο απολογισμός είναι ο βαρύτερος μετά το 1936, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου