ΔΙΕΘΝΗ

Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία

νέες-αποκαλύψεις-για-την-τραγωδία-355163

Ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia δεν φορούσε τα γυαλιά του το βράδυ που σημειώθηκε το δυστύχημα και ζητούσε από τον πρώτο αξιωματικό να ελέγχει το ραντάρ, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του αξιωματικού στη διάρκεια της προκαταρκτικής ακροαματικής διαδικασίας που ξεκίνησε σήμερα.

Το Costa Concordia προσέκρουσε σε έναν βράχο κοντά στο νησί Τζίλιο το βράδυ της 13ης Ιανουαρίου με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άνθρωποι. Επτά επιβάτες εξακολουθούν να αγνοούνται.

Η διαδικασία πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών στο θέατρο της πόλης Γκροσέτο της Τοσκάνης, στην οποία υπάγεται το νησί Τζίλιο.

Συνολικά εννιά εργαζόμενοι της εταιρίας Costa διώκονται στο πλαίσιο της έρευνας για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση ναυαγίου. Ο κυβερνήτης του πλοίου Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος δεν θα παραβρεθεί στην ακροαματική διαδικασία, αντιμετωπίζει και την κατηγορία εγκατάλειψης πλοίου, την ώρα που εξελισσόταν η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών.

Ο πρώτος αξιωματικός του κρουαζιερόπλοιου Σίρο Αμπρόζιο έχει δηλώσει στους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση ότι ο Σκετίνο, 51 ετών, δεν φορούσε τα γυαλιά του όταν ζήτησε να περάσει το Costa Concordia σε μικρή απόσταση από το νησί Τζίλιο.

«Εκείνο το βράδυ ο Σκετίνο είχε αφήσει τα γυαλιά του στην καμπίνα του και ζητούσε συνεχώς από τον Αμπρόζιο να κοιτάζει το ραντάρ για να ελέγχει τη ρότα του πλοίου», δήλωσε ο Σαλβατόρε Καταλάνο, ο δικηγόρος του Αμπρόζιο, επικαλούμενος τη μαρτυρία του πελάτη του.

Ο Σκετίνο έχει ισχυριστεί ότι ο ύφαλος στον οποίο προσέκρουσε το κρουαζιερόπλοιο δεν ήταν καταγεγραμμένος στον χάρτη ναυσιπλοίας.

Η προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia ολοκληρώθηκε στις 13 Ιανουαρίου κοντά στο νησί Τζίλιο, ενώ η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για τις 21 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου