Ιταλία: Οικογενειακοί γιατροί πόρτα-πόρτα για να πείσουν τους 60αρηδες να εμβολιαστούν

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-19, 23:42:09
Ιταλία: Οικογενειακοί γιατροί πόρτα-πόρτα για να πείσουν τους 60αρηδες να εμβολιαστούν

Σύμφωνα με απόφαση του ιταλικού υπουργείου Υγείας, οι οικογενειακοί γιατροί θα πρέπει να τηλεφωνήσουν ή και να επισκεφθούν τους πολίτες άνω των εξήντα ετών που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί, και να προσπαθήσουν να τους πείσουν να προστατευθούν από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, πρόκειται για 2,4 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας.

Γιατροί του εθνικού συστήματος επισκέπτονται επίσης, με μικρές κινητές μονάδες, απομακρυσμένα χωριά (ορεινών, κυρίως, περιοχών) για να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία εμβολιασμού.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η δημόσια συζήτηση και ο προβληματισμός σχετικά με το αν το εκπαιδευτικό προσωπικό θα πρέπει να εμβολιαστεί υποχρεωτικά κατά του κοροναϊού.

 

Προς υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για τους εκπαιδευτικούς

«Θεωρώ ότι μπορεί να φτάσουμε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των δασκάλων και καθηγητών, έτσι όπως έγινε για τους υγειονομικούς. Οι εκπαιδευτικοί είναι κατηγορία υψηλού κινδύνου, διότι η παραλλαγή Δέλτα μολύνει, ως γνωστόν, κυρίως τους νέους», δήλωσε ο καθηγητής ιολογίας Φαμπρίτσιο Πρελιάσκο, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής που συμβουλεύει την τοπική αυτοδιοίκηση της Λομβαρδίας.

Προς το παρόν, πάντως, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι δεν έχει ταχθεί υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού όσων εργάζονται στα σχολεία της χώρας. Πολλά θα εξαρτηθούν από την πρόοδο στο μέτωπο της χορήγησης των εμβολίων μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Μέχρι σήμερα έχει λάβει τα προστατευτικά σκευάσματα κατά του κορονοϊού, το 50,2% του ιταλικού πληθυσμού άνω των 12 ετών. Συνολικά, έχουν χορηγηθεί 61.543.227 δόσεις.

Αύριο, τέλος, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι αναμένεται να εγκρίνει νέα μέτρα, τα οποία θα προβλέπουν προνόμια για τους πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό τους κύκλο. Θα χρειάζεται «πράσινη κάρτα» και πλήρης εμβολιασμός για είσοδο σε τραίνα, αεροπλάνα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και κλαμπ. Θα πρέπει να εξακριβωθεί αν η «πράσινη κάρτα εμβολιασμού» θα είναι αναγκαία, τελικά, και για την πρόσβαση στους κλειστούς χώρους εστιατορίων κα καφέ μπαρ.

Ο γραμματέας της Λέγκα του Βορά, Ματέο Σαλβίνι, (ο οποίος μετέχει στην κυβέρνηση Ντράγκι) θεωρεί ότι «για έναν καφέ δεν χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού», ενώ η κεντροαριστερά τάσσεται υπέρ μιας αυστηρότερης γραμμής. Τον τελευταίο λόγο θα την έχει, όπως πάντα, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=