ΔΙΕΘΝΗ

Δεκάδες χιλιάδες υπογράφουν για να μην γυρίσει ο Τζεφ Μπέζος απ’ το διάστημα

δεκάδες-χιλιάδες-υπογράφουν-για-να-μη-546416

Φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν ο Τζεφ Μπέζος να επιστρέψει στη Γη από το διάστημα και έχουν συγκέντρωσει περισσότερες από 56.000 υπογραφές γι’ αυτό τον λόγο.

Η μία πλατφόρμα συλλογής υπογραφών με τις περισσότερες υπογραφές έχει τον τίτλο «Μην επιτρέπετε στον Jeff Bezos να επιστρέψει στη Γη.»

Ο Μπέζος σκοπεύει να ταξιδέψει στο διάστημα στις 20 Ιουλίου με την πρώτη ανθρώπινη πτήση του πυραύλου New Shepard της Blue Origin.

Ο Μπέζος, ο ιδρυτής της εταιρείας διαστημικού τουρισμού και εξερευνήσεων Blue Origin, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι αυτός και ο αδελφός του, Μαρκ Μπέζος, θα πετάξουν στο διάστημα με τον πύραυλο New Shepard της εταιρείας στην πρώτη πτήση που θα μεταφέρει ανθρώπους. Τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση του Bezos, ξεκίνησαν δύο αναφορές για να αποφευχθεί η επανεισδοχή του δισεκατομμυριούχου στη Γη. Ο καθένας είχε συγκεντρώσει χιλιάδες οπαδούς σε μόλις 10 ημέρες.

Περισσότερα από 37.000 άτομα υπέγραψαν μια αναφορά Change.org με τίτλο «Μην επιτρέπετε στον Jeff Bezos να επιστρέψει στη Γη.»

Μια άλλη συλλογή υπογραφών, με την ονομασία «Αίτηση για να μην επιτραπεί η επανεισδοχή του Τζεφ Μπέζος στη Γη», έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 19.000 υπογραφές και κερδίζει κι άλλες.

Ο Χοσέ Ορτίζ, ο οποίος συνέταξε το αίτημα για την συλλογή υπογραφών, ανέφερε στην περιγραφή ότι ο Μπέζος ήταν «ένας σατανικός επικυρίαρχος που σκοπεύει με κάθε μέσο στην παγκόσμια κυριαρχία».

«Η μοίρα της ανθρωπότητας είναι στα χέρια σου», έγραψε επίσης ο Ορτίζ.

Και οι δύο λίστες ζητούν 25.000 έως 50.000 υπογραφές, οι οποίες θα τις καθιστούσαν δύο από τις κορυφαίες λίστες υπογραφών στο Change.org, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Ο Μπέζος σκοπεύει να κάνει μια πτήση 11 λεπτών προς την άκρη του διαστήματος στο New Shepard μαζί με τον αδερφό του και έναν ανώνυμο νικητή δημοπρασίας που πλήρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια για μια θέση. Θα προσδεθούν σε μια κάψουλα σε σχήμα θόλου, η οποία βρίσκεται στην κορυφή ενός πυραύλου.

Μόλις το New Shepard φτάσει στη γραμμή Kármán – ένα νοητό όριο 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης – η κάψουλα έχει σχεδιαστεί για να διαχωρίζεται από τον πύραυλο, να μπαίνει ξανά στην ατμόσφαιρα και να προσγειώνεται με τη βοήθεια αλεξίπτωτων.

«Θέλω να πάω σε αυτήν την πτήση γιατί είναι κάτι που ήθελα να κάνω όλη μου τη ζωή», δήλωσε ο Μπέζος σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram στις 7 Ιουνίου. «Είναι μια περιπέτεια – είναι μεγάλη υπόθεση για μένα.»

ΟΤ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου