ΔΙΕΘΝΗ

Υπόθεση Μαντλίν: Μιλά για πρώτη φορά ο ύποπτος παιδόφιλος -Η επιστολή στην Bild με το ειρωνικό σκίτσο για τους εισαγγελείς

υπόθεση-μαντλίν-μιλά-για-πρώτη-φορά-ο-ύ-554337

Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν μίλησε για πρώτη φορά για να ισχυριστεί ότι είναι αθώος. Ο καταδικασμένος παιδόφιλος Christian Brueckner, ισχυρίστηκε ότι η έρευνα είναι “σκανδαλώδης” και επέκρινε τους εισαγγελείς που “αποτελούν ντροπή στο νομικό σύστημα”, όπως γράφει σε επιστολή που έλαβε η γερμανική εφημερίδα Bild.

Η επιστολή συνοδεύτηκε από ένα ειρωνικό σκίτσο που απεικονίζει δύο εισαγγελείς να παραγγέλνουν φαγητό σε ένα εστιατόριο, με τον ένα να λέει, “Θα πάρω το φιλέτο εγκληματολογίας” και το άλλο να απαντά, “Νόστιμο, κι εγώ”.

Όπως ισχυρίζεται, αναφερόμενος στους δυο γερμανούς εισαγγελείς: “Κατηγορώντας έναν ήδη κατηγορούμενο είναι ένα πράγμα. Κάτι εντελώς διαφορετικό, ένα απίστευτο σκάνδαλο, είναι όταν ένας εισαγγελέας ξεκινά μια εκστρατεία προκαταλήψεων πριν αρχίσει η κύρια δίκη“. Και συνεχίζει ο παιδόφιλος: “Και οι δύο αποδεικνύετε παγκοσμίως, μέσω αυθαίρετων πεποιθήσεων στο παρελθόν και μέσω σκανδαλώδους εκστρατείας προκαταλήψεων στο παρόν, ότι είστε ακατάλληλοι για το αξίωμα” και αποτελείται ντροπή, όπως γράφει, για το γερμανικό νομικό σύστημα”.

Η επιστολή και το συνοδευτικό σκίτσο φέρουν την υπογραφή του με ημερομηνία 8 Μαΐου. Ο Brueckner εκτίει ποινή επτά ετών για βιασμό μιας ηλικιωμένης γυναίκας στην Praia da Luz, στην περιοχή όπου χάθηκαν τα ίχνη της Μαντλίν.

Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή

Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην εξαφάνιση της Μαντλίν και δεν θέλει να μιλήσει στην αστυνομία ή τους εισαγγελείς, μέχρι στιγμής. Οι ερευνητές έχουν πάρει συνέντευξη από αρκετούς πιθανούς μάρτυρες στη Γερμανία και την Πορτογαλία, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίδας πρώην φίλης του Brueckner, που ισχυρίζεται ότι της επιτέθηκε.

Ο γενικός εισαγγελέας Wolters, που πιστεύει ότι η Μαντλίν είναι νεκρή, δήλωσε ότι οι αρχές δεν έχουν μιλήσει με τους γονείς της, Kate και Gerry McCann. Τον περασμένο μήνα, οι McCanns δήλωσαν ότι “υπάρχουν ελπίδες, έστω μικρές” ότι θα δουν ξανά την κόρη τους.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου