ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το πρώτο μήνυμα του Κρίστιαν Έρικσεν μετά το παγκόσμιο σοκ: “Δεν τα παρατάω, θέλω να μάθω τι συνέβη“

το-πρώτο-μήνυμα-του-κρίστιαν-έρικσεν-μ-555049

Ο Κρίστιαν Έρικσεν παραμένει από το περασμένο Σάββατο νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Rigshospitalet της Κοπεγχάγης, μετά την καρδιακή ανακοπή που υπέστη στο παιχνίδι του EURO 2020 εναντίον της Φινλανδίας.

Μέσω του ατζέντη και φίλου του, Μάρτιν Σουτς, έστειλε το πρώτο του μήνυμα, δηλώνοντας αποφασισμένος να βγει δυνατός από την περιπέτεια υγείας του.

Κοντά στον Έρικσεν είναι η σύζυγός του Σαμπρίνα και οι γονείς του, ο πατέρας Τόμας και η μητέρα Ντόρτε. Κι ένα τηλέφωνο, που χτυπάει και λαμβάνει μηνύματα συνεχώς.

Ο παίκτης είναι σε πολύ καλή διάθεση, ευχαριστεί τον κόσμο για τα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης που έλαβε και εκφράζει την επιθυμία να επιστρέψει στο γήπεδο για να υποστηρίξει τους συμπαίκτες του στο Euro 2020.

Τις δηλώσεις του μετέφερε στην Gazzetta dello Sport ο Μάρτιν Σουτς.

“Μιλήσαμε το πρωί της Κυριακής. Γελούσε και ήταν σε καλή διάθεση. Αυτό είναι αισιόδοξο. Όλοι θέλουμε να καταλάβουμε τι του συνέβη, όπως και ο ίδιος. Οι γιατροί τον υποβάλλουν σε εξονυχιστικές εξετάσεις και θα χρειαστεί χρόνο”, τόνισε.

“Είναι πολύ χαρούμενος γιατί κατάλαβε πόση πολλή αγάπη δέχτηκε από όλο τον κόσμο. Ειδικά τον συγκίνησαν τα μηνύματα της Ίντερ και των φιλάθλων της. Ο Κρίστιαν δεν τα παρατά και ο ίδιος μαζί με την οικογένειά του ευχαριστούν τους πάντες για την συμπαράσταση”, πρόσθεσε και κατέληξε:

“Τώρα θα πρέπει να ξεκουραστεί. Έχει δίπλα του τη σύζυγό του και τους γονείς του. Θα μείνει στο νοσοκομείο τη Δευτέρα, ίσως και την Τρίτη. Θέλει όμως να είναι δίπλα στους συμπαίκτες του στον αγώνα με το Βέλγιο την Πέμπτη“.

Δείτε το πρωτοσέλιδο της Gazzetta dello Sport:

Η στιγμή που “πάγωσε” ο αθλητικός κόσμος

Στο 43ο λεπτό του αγώνα της Δανίας εναντίον της Φιλανδίας για τον δεύτερο όμιλο του Euro 2020-2021 πάγωσε όλη η Ευρώπη και ο αθλητικός κόσμος. Ο Κρίστιαν Έρικσεν κατάρρευσε στο χορτάρι χωρίς τις αισθήσεις.

Μετά από ένα κοντρόλ στη μπάλα και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια σύγκρουση, ο Δανός μέσος έπεσε στο έδαφος. Αμέσως συμπαίκτες και αντίπαλοι έκαναν νόημα, με τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων να μπαίνουν στο γήπεδο και προσπαθώντας αρχικά με τεχνητή αναπνοή και στη συνέχεια με απινιδωτή να επαναφέρουν τις αισθήσεις του 29χρονου.

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας των γιατρών, όλοι οι συμπαίκτες του είχαν κάνει ένα τείχος γύρω του, δίνοντας έτσι μια από τις φωτογραφίες της βραδιάς.

Η “τραγική” εικόνα της συντρόφου του

Την ίδια ώρα που ο 29χρονος βρισκόταν στο χορτάρι, η σύντροφός του προσπαθούσε να πει στο γήπεδο, με τον Κάσπερ Σμάιχελ και τον Σίμον Κιάερ να τρέχουν δίπλα της προκειμένου να την καθησυχάσουν.

Η φωτογραφία της βραδιάς που έδωσε ελπίδες

Αφού οι γιατροί των δύο ομάδων κατάφεραν να τον επαναφέρουν – με τραχειοτομή όπως αναφέρουν ξένα Μέσα – ο Δανός αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο με όλους τους συμπαίκτες του να τον καλύπτουν με πανιά, ωστόσο μια φωτογραφία ήταν αυτή που έδωσε ελπίδες σε όλο τον κόσμο. Ο 29χρονος φαίνεται τη στιγμή της αποχώρησης του να έχει ανοιχτά τα μάτια του και να κρατάει το κεφάλι του.

Λίγη ώρα μετά, η UEFA έκανε την πρώτη της ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι ο Έρικσεν είναι στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση, ενώ η ομοσπονδία της Δανίας σε δεύτερο χρόνο εξέδωσε ανακοίνωση ότι ο 29χρονος υποβάλλεται σε εξετάσεις.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου