ΔΙΕΘΝΗ

Μακελειό σε σχολείο στο Οχάιο

μακελειό-σε-σχολείο-στο-οχάιο-359406

Ενας μαθητής λυκείου άνοιξε πυρ μέσα στην καφετέρια του σχολείου του στο Τσάρντον του Οχάιο σκοτώνοντας ένα συμμαθητή του και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις. O μαθητής παραδόθηκε στην αστυνομία ενώ ένας από τους καθηγητές του τον κυνήγησε.

"Από τους πυροβολισμούς ένας μαθητής σκοτώθηκε ενώ άλλα τέσσερα παιδιά νοσηλεύονται στο τοπικό νοσοκομείο με τραύματα από σφαίρες", ανακοίνωσε ο Τίμοθι Μακένα, ο αρχηγός της αστυνομίας του Τσάρντον.

"Όλοι οι μαθητές μας είναι ασφαλείς, είπε ο επιθεωρητής των σχολείων του Τσάρντον, Τζόζεφ Μπέργκαντ, αφού τα παιδιά είχαν προλάβει να βγουν από το κτίριο και η περιοχή είχε αποκλειστεί από την αστυνομία.

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν από την καφετέρια αλλά ένας καθηγητής κατάφερε να κυνηγήσει και να διώξει τον ένοπλο μαθητή από το σχολείο. Ο νεαρός παραδόθηκε λίγο αργότερα σε έναν περαστικό ο οποίος κάλεσε την αστυνομία.

Οι τραυματισμένοι μαθητές είναι ηλικίας 16 και 17 ετών. Ένας μαθητής αφηγήθηκε στο κανάλι MSNBC ότι άκουσε τους πυροβολισμούς αλλά νόμισε πως ήταν πυροτεχνήματα.

"Κατόπιν είδαν μια ομάδα μαθητών να βγαίνει τρέχοντας έξω. Άρχισα κι εγών να τρέχω και κάποιος φώναξε να πέσουμε κάτω".

Μια μητέρα είπε ότι τα παιδιά έτρωγαν πρωινό στην καφετέρια όταν "ένας μαθητής σηκώθηκε και άνοιξε πυρ και ακολούθησε το χάος".

Το επεισόδιο αυτό είναι το χειρότερο που σημειώνεται σε σχολείο των ΗΠΑ τους τελευταίους έντεκα μήνες, σύμφωνα το Κέντρο Μπρέιντι για την Πρόληψη της Ένοπλης Βίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου