ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Νύχτα κόλασης με ισραηλινές πυραυλικές επιθέσεις και ανθρώπινες απώλειες

συρία-νύχτα-κόλασης-με-ισραηλινές-πυρ-559512

Συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν για να αποκρούσουν «ισραηλινή επίθεση» στην περιοχή της Δαμασκού, της πρωτεύουσας της Συρίας, μετέδωσε αργά χθες βράδυ το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Εκτόξευσαν πυραύλους

Ισραηλινά αεροσκάφη εκτόξευσαν πυραύλους από «τον εναέριο χώρο του Λιβάνου», μετέδωσε το πρακτορείο, το οποίο δεν έχει αναφερθεί σε θύματα ή ζημιές μέχρι στιγμής.

Νωρίτερα ακούστηκαν «εκρήξεις στη Δαμασκό», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κατά τη ΜΚΟ αυτή, στόχοι έγιναν τομέας «κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού» και «πτέρυγα της συριακής πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή Ντουμάιρ», περίπου πενήντα χιλιόμετρα από τη Δαμασκό, όπου «σημειώθηκαν εκρήξεις σε αποθήκες όπλων».

«Ανθρώπινες απώλειες»

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, «πλήγματα καταφέρθηκαν επίσης στο νότιο τμήμα της επαρχίας Χομς», στην κεντρική Συρία, ενώ «εκρήξεις ακούστηκαν στις επαρχίες Χάμα και Λαττάκεια», στο βόρειο και στο βορειοδυτικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας.

«Τα πλήγματα είχαν αποτέλεσμα ανθρώπινες απώλειες στη Χομς, όπου σωστικά συνεργεία στάλθηκαν στις εγκαταστάσεις που χτυπήθηκαν», ανέφερε η ΜΚΟ, χωρίς να δώσει συγκεκριμένο απολογισμό θυμάτων.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού – ο οποίος σπανίως αναγνωρίζει πως εξαπολύει πλήγματα στη Συρία – περιορίστηκε να πει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν θα σχολιάσει «πληροφορίες προερχόμενες από το εξωτερικό».

Εκατοντάδες πλήγματα

Αφότου ξέσπασε η ένοπλη σύρραξη στη γειτονική Συρία το 2011, το Ισραήλ έχει προχωρήσει σε εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα στο συριακό έδαφος, βάζοντας στο στόχαστρο θέσεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ, και των συμμάχων του ιρανικών δυνάμεων και λιβανέζικου σιιτικού ένοπλου κινήματος Χεζμπολάχ.

Ο εξαιρετικά περίπλοκος πόλεμος στη Συρία, με την εμπλοκή διαφόρων ξένων δυνάμεων και τζιχαντιστικών οργανώσεων, έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 500.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΑΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου