ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δημιουργεί εθνική υπηρεσία κατά των κυβερνοεπιθέσεων

ιταλία-δημιουργεί-εθνική-υπηρεσία-κα-559669

Μια νέα εθνική υπηρεσία που θα ασχολείται αποκλειστικά με την θωράκιση της χώρας και των βασικών υποδομών από κυβερνοεπιθέσεις δημιουργεί η Ιταλία, σε ένα διάστημα που έχει βάλει σαν στόχο την ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας και την ψηφιακή ενοποίηση όλου του Δημοσίου.

Ουσιαστικά η νέα υπηρεσία θα ενοποιήσει έξι διαφορετικά τμήματα που υπάρχουν σε διάφορες υπηρεσίες και υπουργεία, με το προσωπικό να φτάνει σε πρώτη φάση τα 300 άτομα, αλλά με στόχο να αυξηθεί στους 800 εργαζομένους μέχρι το 2027. Θα υπάγεται δε, απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο!

Τα κονδύλια για τη νέα υπηρεσία θα προέλθουν από τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, δεδομένου πως το αναπτυξιακό πλάνο που έχει υποβάλει η Ιταλία προς την Κομισιόν περιλαμβάνει και την ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας και του δημοσίου τομέα, ένα σχέδιο που έχει κοστολογηθεί στα 900 εκατ. ευρώ. Μια προτεραιότητα που ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι έχει τοποθετήσει ψηλά, επιθυμώντας τον εκσυγχρονισμό του ιταλικού κράτους.

Επομένως κρίθηκε αναγκαία και η θωράκιση της όλης προσπάθειας από τυχόν κυβερνοεπιθέσεις, δεδομένου πως πρόκειται για μια αυξανόμενη μάστιγα που πλήττει κράτη και επιχειρήσεις διεθνώς.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου