ΔΙΕΘΝΗ

Τρία χρόνια φυλακή για τον πρώην φαρμακοποιό που άφησε επίτηδες εκτός ψυγείου δόσεις εμβολίων κορωνοϊού

τρία-χρόνια-φυλακή-για-τον-πρώην-φαρμα-560937

Σε κάθειρξη τριών ετών καταδικάστηκε εχθές, Τρίτη, ο πρώην φαρμακοποιός από το Ουισκόνσιν που κατέστρεψε περισσότερες από 500 δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19, αφήνοντάς τις εκτός ψυγείου για να χαλάσουν.

Ο Στίβεν Μπράντεμπεργκ είχε δηλώσει ένοχος τον περασμένο Φεβρουάριο για δύο κατηγορίες απόπειρας αλλοίωσης καταναλωτικού προϊόντος. Όπως υπενθυμίζει η New York Post, o 46χρονος είχε αφαιρέσει περίπου 57 φιαλίδια του εμβολίου της Moderna για την Covid-19 από το ψυγείο του ιατρικού κέντρου στο οποίο εργαζόταν στην πόλη Γκράφτον, με πρόθεση να χαλάσει το περιεχόμενό τους.

Σύμφωνα με την εισαγγελική Αρχή, ο Μπράντεμπεργκ, λάτρης θεωριών συνωμοσίας κατά δική του παραδοχή, προέβη σε αυτήν την πράξη πιστεύοντας ότι το εμβόλιο θα είχε ως αποτέλεσμα να μεταλλαχθεί το DNA όσων το έκαναν, προκαλώντας τους σοβαρή ζημιά.

Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία που έλαβε χώρα για να του ανακοινωθεί η ποινή του, ο 46χρονος ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του. «Δεν είχα το δικαίωμα να πάρω αυτήν την απόφαση. Αυτό που έκανα με βασανίζει καθημερινά», είπε ο Μπράντεμπεργκ στο δικαστήριο σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου