ΔΙΕΘΝΗ

Ιερουσαλήμ: Τελετή αφής του Αγίου Φωτός –Πλήθος πιστών χορεύει και ψέλνει χωρίς μάσκες και αποστάσεις (video)

ιερουσαλήμ-τελετή-αφής-του-αγίου-φωτό-610651

Παρουσία χιλιάδων προσκυνητών η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, ο οποίος θα παραλάβει το Άγιο Φως.

Οι πιστοί που έχουν συγκεντρωθεί για την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα δεν φορούν μάσκες, καθώς το Ισραήλ έχει εμβολιάσει σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού του.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, θα επιστρέψει με το κυβερνητικό αεροσκάφος μεταφέροντας το Άγιο Φως στις 18:30 το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Δείτε live την τελετή αφής του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα:

Ιερουσαλήμ: Άγιο Φως – σύμβολο Ανάστασης του Ιησού

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί συγκεντρώθηκαν σήμερα, Μεγάλο Σάββατο (01.05.2021) στον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ, για την Tελετή της Αφής του Αγίου Φωτός, με τη συγκέντρωση του πλήθους των πιστών να είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτή, της περσινής χρονιάς, εξαιτίας της χαλάρωσης των μέτρων για την εξάπλωση της COVID-19.

H Tελετή της Αφής του Αγίου Φωτός συμβολίζει την Ανάσταση του Ιησού και πρόκειται για μία από τις πιο ιερές τελετές που χαρακτηρίζουν την περίοδο του Ορθόδοξου Πάσχα, συνήθως, με την παρουσία μεγάλου αριθμού πιστών.

Καθώς η Ιερουσαλήμ είχε τεθεί σε καθεστώς απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός την περσινή χρονιά πραγματοποιήθηκε σχεδόν μέσα σε μία άδεια εκκλησία.

«Η περσινή χρονιά, ήταν μια χρονιά λύπης» δήλωσε η Ροζαλίν Μανίς, μία πιστή από τη Γιάφα, ιστορική πόλη και αρχαίο λιμάνι της Παλαιστίνης στην ανατολική Μεσόγειο. Η ίδια, είναι μεταξύ των 400 πιστών που συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία.

«Αυτή τη χρονιά είναι καλύτερα, παρά το γεγονός ότι δεν είναι όπως τις άλλες χρονιές, καθώς πιστοί από ολόκληρο τον κόσμο δεν επισκέπτονται τη χώρα. Σήμερα, είμαστε μόνο εμείς, που ζούμε εντός της χώρας. Αλλά σίγουρα είναι καλύτερα από την περσινή χρονιά» παρατήρησε η Μανίς.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου