AROUND THE WEB

«Δεν είμαι το φαγητό σου»: Άνδρας ξεφεύγει από αρκούδα με… διαπραγματεύσεις [βίντεο]

δεν-είμαι-το-φαγητό-σου-άνδρας-ξεφεύ-622961

Ένας δρομέας κατάφερε να σωθεί από μια μεγάλη αρκούδα μετά από… διαπραγματεύσεις. Συγκεκριμένα, η αρκούδα ακολουθούσε τον άνδρα για αρκετά λεπτά στο εθνικό πάρκο Grand Teton του Ουαϊόμινγκ, ενώ η… συζήτησή τους έχει καταγραφεί και σε βίντεο που έγινε viral.

Ο Έβαν Μάθιους έγραψε ότι αν και βλέπει συχνά αρκούδες κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους, καμιά τους δεν έχει τολμήσει να τον πλησιάσει τόσο πολύ.

«Η συγκεκριμένη έδειξε ενδιαφέρον για μένα, οπότε έπρεπε να της αλλάξω γνώμη», σημείωσε.

Αντί να χρησιμοποιήσει το ειδικό σπρέι απώθησης για αρκούδες, το οποίο θεωρεί ότι θα πρέπει να αποφεύγει όσο μπορεί, ο Μάθιους επέλεξε να επικαλεστεί… τη λογική του κυνηγού του.

Στο βίντεο, η αρκούδα φαίνεται να βγαίνει από το δάσος και από εκεί να περνά τον δρόμο, παρά το γεγονός ότι ο Μάθιους της εκφράζει με αυστηρότητα τις αντιρρήσεις του.

«Έι, όχι!», της φωνάζει. «Δεν με νοιάζει αν πεινάς. Δεν είμαι το φαγητό σου».

Η αρκούδα συνεχίζει να τον προσεγγίζει.

«Εντάξει», λέει ο Μάθιους, «μπορούμε να κάνουμε μια βόλτα αν θες. Όμως μην με πλησιάσεις περισσότερο».

Αν και συχνά λέγεται ότι η καλύτερη στρατηγική σε περίπτωση επίθεσης από αρκούδα είναι να κάνεις τον νεκρό, ο Μάθιους την απέφυγε για δύο λόγους: Πρώτον εξαιτίας του είδους της συγκεκριμένης αρκούδας και δεύτερον επειδή, όπως είπε, μια μοναχική αρκούδα που δείχνει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για έναν άνθρωπο, «δεν προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια απειλή – προσπαθεί να βρει έναν εύκολο στόχο. Μην γίνετε αυτός ο εύκολος στόχος».

Ο Μάθιους συνέχισε την πορεία του προς το αυτοκίνητό του συνεχίζοντας να μιλά με την αρκούδα, προσπαθώντας να την πείσει ότι είναι άνθρωπος «και δεν θα πρέπει να τον μπερδεύει με άλλα ζώα».

Αφού τον ακολούθησε για μισό μίλι, η αρκούδα χάθηκε ξανά στο δάσος.

«Εντάξει, λοιπόν, αυτή είναι η πρώτη φορά που μου την πέφτει αρκούδα», λέει στο τέλος του βίντεο ο Μάθιους γελώντας. «Ήταν συναρπαστικό».

[Guardian]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου