ΔΙΕΘΝΗ

Έζησε 2 μήνες θαμμένος κάτω από το χιόνι μέσα στο αυτοκίνητο!

έζησε-2-μήνες-θαμμένος-κάτω-από-το-χιόνι-364691
Θα μπορούσε να είναι το εσωτερικό ενός οποιουδήποτε συνηθισμένου αυτοκινήτου.Μόνο που στο αυτοκίνητο αυτό επιβίωσε για δύο ολόκληρους μήνες θαμμένος κάτω από το χιόνι ο Σουηδός Πίτερ Σκάϊλμπεργκ.Ένα φλιτζάνι τσαγιού σε πακέτο, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, ένα ζώο-παιχνίδι να κρέμεται από το καθρεφτάκι.Αυτά είχε στο αυτοκίνητο του ο 44χρονος Σουηδός. Και βέβαια μια παχιά στρώση πάγου που καλύπτει το παρμπρίζ, το ταμπλό, το ραδιόφωνο και το λεβιέ των ταχυτήτων.
Το αυτοκίνητο βρέθηκε σε μονοπάτι του δάσους της Ουμέα, στα βόρεια της Σουηδίας. Το εντόπισαν δύο άνθρωποι που έκαναν snowmobile στην περιοχή.
Ο 44χρονος Σουηδός βρέθηκε αποστεωμένος, παρ’ όλα αυτά ζωντανός, και το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει ήταν ότι είχε παραμείνει στο αυτοκίνητο του από τις 19 του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν παγιδεύτηκε σε μια σφοδρή χιονοθύελλα. Εχασε τον προσανατολισμό του και εγκλωβίστηκε, τρία μέτρα κάτω απ’ το χιόνι. Κατόρθωσε να επιβιώσει τρώγοντας χιόνι που εισχωρούσε από μια χαραμάδα του παραθύρου και βρέθηκε στο πίσω κάθισμα τυλιγμένος με τον υπνόσακό του.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η επιβίωσή του οφείλεται στο φαινόμενο ιγκλού, δηλαδή στο γεγονός ότι το χιόνι που κάλυψε τελείως το αυτοκίνητο, λειτούργησε ως θερμομόνωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου