ΔΙΕΘΝΗ

Καμπανάκι ειδικών για διάδρομο γυμναστικής γνωστής μάρκας

καμπανάκι-ειδικών-για-διάδρομο-γυμνα-627548

Σοκαριστικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει παιδί να παγιδεύεται κάτω από τον διάδρομο γυμναστικής – Η ζήτηση των διαδρόμων Peloton Tread+ έχει εκτοξευθεί εν μέσω της πανδημίας

Επικίνδυνοι για την ασφάλεια των παιδιών είναι οι διάδρομοι γυμναστικής Peloton Tread+, η ζήτηση των οποίων αυξήθηκε σημαντικά εν μέσω πανδημίας της νόσου Covid-19. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η εταιρεία Peloton δέχεται πιέσεις για να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη παρτίδα των διαδρόμων γυμναστικής καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι για μικρά παιδιά και κατοικίδια, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιες αρχές.

Η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ (CPSC) κρούει τον κώδωνα ενημερώνοντας το καταταναλωτικό κοινό πως, ήδη 39 παιδιά έχουν τραυματιστεί ενώ ένα έχασε τη ζωή του.

Πολλοί γονείς έχουν προμηθευτεί διαδρόμους γυμναστικής για να αθλούνται στο σπίτι εν μέσω πανδημίας

, όμως τα μηχανήματα αυτά μπορεί να γίνουν θανατηφόρα για τα παιδιά. Ένα σοκαριστικό βίντεο που έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της η βρετανική εφημερίδα απεικονίζει πώς για τα παιδιά που βρίσκονται στο σπίτι, μπορεί να εξελιχθεί σε «παγίδα θανάτου» ο διάδρομος γυμναστικής Peloton Tread+. Στο «σκληρό» βίντεο απεικονίζεται ένα μικρό αγόρι σε σαλόνι σπιτιού που παλεύει να απελευθερωθεί από τον διάδρομο γυμναστικής, που λειτουργεί σαν… ρουφήχτρα.

Αρχικά, ένα μικρό κορίτσι φαίνεται να περπατά στον διάδρομο που είναι ενεργοποιημένος την ώρα που ένα αγοράκι παίρνει στα χέρια του μία μεγάλη ροζ μπάλα. Το αγόρι βρίσκεται πίσω από το κορίτσι και κάτω από τον διάδρομο γυμναστικής. Ξαφνικά την μπάλα που κρατούσε, άρχισε να την «ρουφάει» ο κύλινδρος στο κάτω μέρος του μηχανήματος. Ο κύλινδρος άρχισε να τραβάει την μπάλα και μαζί με αυτήν και το αγόρι που δεν την άφηνε.

Το κοριτσάκι κατέβηκε από το διάδρομο ενώ το αγόρι φαίνεται να έχει κολλήσει… με το μηχάνημα να συνεχίζει να τον τραβάει, σε σημείο που κάποια στιγμή φαίνονται μόνο τα πόδια του. Το αγόρι φαίνεται να χτυπά τα πόδια του σε μια προσπάθεια να απελευθερωθεί και τελικά τα κατάφερε ενώ το μηχάνημα εξακολουθούσε να είναι σε λειτουργία.

Η εταιρεία Peloton, η αξία της οποίας ανέρχεται σε 34 δισεκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές σχετικά με την προειδοποίηση των καταναλωτών για τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν από τον διάδρομο γυναστικής Peloton Plus +, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Washington Post».

Το κόστος του συγκεκριμένου διαδρόμου γυμναστικής αγγίζει τα 4.300 δολάρια.

Μίνα Αγγελίνη
protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου