ΔΙΕΘΝΗ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί έδωσε εντολή να μην φορέσει κανείς στρατιωτική στολή στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

βασίλισσα-ελισάβετ-γιατί-έδωσε-εντολ-631961

Όλα τα ανώτατα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα φορέσουν πένθιμα ρούχα στην κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου το Σάββατο. Σύμφωνα με την Daily Mail, σε μία άνευ προηγουμένου ανατροπή, σε μία απόφαση της τελευταίας στιγμής, που ενέκρινε η βασίλισσα, κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν θα φορέσει στρατιωτική στολή ώστε να παρουσιάσουν ενωμένο οικογενειακό μέτωπο.

Φέρεται άνθρωποι της αυλής να είχαν ανησυχήσει με το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Χάρι, που μετά την παραίτησή του από τα πριγκιπικά του καθήκοντα και τη μετεγκατάστασή του στις ΗΠΑ, είχε χάσει και τους στρατιωτικούς τίτλους του, θα ήταν ο μόνος χωρίς στολή.

Ο Χάρι είναι αντιληπτό ότι ήθελε να φορέσει τη στολή του την οποίου φορούσε την ημέρα γάμου του τον Μάιο του 2018. Πλέον δικαιούται να φορά μόνο κοστούμι με τα μετάλλια με τα οποία έχει τιμηθεί από τη βασίλισσα στη διάρκεια που εκτελούσε τα καθήκοντά του.

Αντιθέτως, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, ο Δούκας του Κέμπριτζ Ουίλιαμ, ο Κόμης του Ουέσεξ Έντουαρντ και η πριγκίπισσα Άννα θα ήταν οι μόνοι που σύμφωνα με το τελετουργικό για τη βασιλική κηδεία, που θα φορούσαν τη στρατιωτική στολή τους.

enikos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου